Chantal Janzen: ‘Onzekerheid groeit met succes mee’

Chantal Janzen heeft straks haar eigen personalityshow op RTL 4, maar tóch is ze nog niet op een punt beland dat ze zich onaantastbaar voelt. Sterker nog: meer succes gaat gepaard met meer onzekerheid. Dat heeft de RTL 4-ster gezegd in Koffietijd. Janzen heeft niet het gevoel dat ze het al helemaal gemaakt heeft. “Ik denk dat jullie dat ook misschien nog steeds niet hebben gehad. Dat heb je eigenlijk nooit, ook als ik collega’s spreek. Hoe meer je gaat doen, hoe groter je onzekerheid wordt.”

Nieuwe tv-talenten hebben het altijd nét iets makkelijker, meent Janzen. “Het is makkelijker om ergens binnen te komen als nieuw talent, want ze verwachten niets. Je kunt alleen maar verrassen.”

Als je al veel successen hebt gehad, dan wordt de vrees om een keer te vallen groter. “Als je meer gaat doen en groter wordt in de zin van dat je grotere dingen aan kunt, dan wordt het verwachtingspatroon ook anders. Het gevoel om te falen wordt alleen maar zwaarder.”

Dat klinkt even zwaar, maar ik heb nog steeds niet het idee van: nou mensen, ik bén er! Je bent er volgens mij nooit. Dat is ook het mooie natuurlijk.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen