Winst RTL Nederland onderuit: ‘Dit is minder positief’

Waar de winst van moederbedrijf RTL Group stabiel blijft als een meevaller van vorig jaar buiten beschouwing wordt gelaten, zitten de winstcijfers van RTL Nederland flink in de lift naar beneden. Dat heeft de zendergroep vandaag laten weten. De omzet van RTL Nederland in het eerste halfjaar van 2017 was 226 miljoen euro, een daling van 4 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016. De winst is echter met maar liefst 33 procent gedaald tot 20 miljoen euro. RTL heeft hierop gereageerd.

Sven Sauvé, sinds kort de algemeen directeur van RTL Nederland, geeft toe dat dit er niet goed uitziet. “Na jaren de wind in de zeilen te hebben gehad, laat de eerste helft van 2017 een minder positief resultaat zien.”

Waar komt dit door? “De dalende tv-advertentiemarkt en het snel veranderende kijkgedrag heeft z’n weerslag op ons winstniveau.”

Het toekomstperspectief is volgens hem nog goed. “Het goede nieuws is dat we met een tweede marktpositie van Videoland en de grootste MCN van Nederland serieus voet aan de grond hebben gekregen in een disruptief medialandschap.”

Die activiteiten hebben tijd nodig om te groeien en die tijd nemen we; net als de ruimte om te investeren in deze veelbelovende initiatieven. We gaan dus nog meer versnellen op de ingeslagen weg.

De cijfers op een rij:

Januari t/m juni 2017 In € x mio
Omzet € 226
EBITDA € 20
EBITA € 13

Januari t/m juni 2016 In € x mio
Omzet € 236
EBITDA € 30
EBITA € 26

Percentage wijziging In %
Omzet (4,2)
EBITDA (33,3)
EBITA (50,0)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen