Wietze wil uiteindelijk ook radiomaken bij Talpa

Wietze de Jager wil uiteindelijk ook radio gaan maken bij zijn nieuwe werkgever Talpa. Dat heeft de dj, die met ruzie is vertrokken bij Qmusic, gezegd op Radio 538. De Jager gaat voor Talpa het SBS 6-programma Shownieuws presenteren, maar hij denkt nu al aan meer. “Ik ben wel gewoon een radiomaker, dat blijf ik ook en dat wil ik in de toekomst ook zeker weer gaan doen. Maar op dit moment is het gewoon wachten tot jij met pensioen gaan, ha ha ha“, zei hij tegen 538-ster Edwin Evers.

Heeft hij daadwerkelijk de ambitie om Evers Staat Op te vervangen? “Dat is gekkigheid natuurlijk, maar ik blijf zeker in gesprek. Ik werk voor Talpa vanaf nu en daar vallen SBS en Shownieuws ook onder, maar ook heel veel radio.”

De zenders van Talpa Radio zijn Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica. “Nu staan de programmeringen heel sterk bij Talpa Radio. Mocht er een plek vrij komen, dan probeer ik er zeker tussen te komen. Dat lijkt me mooi.”

Voorlopig hoopt hij eerst het hele Mattie & Wietze-drama van zich af te schudden. Hij wordt vaak nog in één adem met zijn oud-collega genoemd. “De ex-mattie van Mattie is de meest voorkomende, ja. Dat gaat nog wel even blijven denk ik. We hebben natuurlijk wel radiogeschiedenis geschreven daar, meneer Evers.”

Het was gelukkig van korte duur“, grapte Evers.

De Jager wil niet veel meer kwijt over het drama. “Er is heel veel geschreven en heel veel gezegd. Je zal het wel kennen als je even een tijdje niet zo goed weet waar het heen gaat in een relatie of wat dan ook. Het is een onzekere periode. Je hebt heel veel jaren geïnvesteerd in iets heel moois en dan valt het weg. Dat is lastig en moet je verwerken. Ik ben heel erg opgelucht dat ik nu naar de toekomst kan kijken. Ik ga er ook geen woorden meer aan vuil maken. Het is tijd voor nieuwe dingen. Ik heb alles gezegd wat ik wilde zeggen in de brief richting Mattie, die is uitgelekt en in de krant terecht is gekomen.

Shownieuws is het eerste nieuwe ding. “Het zijn de eerste stapjes richting een nieuwe toekomst. Ik ben heel opgelucht dat ik na een onzekere periode weer aan de slag kan. Het is fijn dat het bij een bedrijf kan waar meer mogelijk is en dat ik ook eerst mijn stapjes op televisie mag zetten. Dat is ook wel weer spannend.”

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen