‘Wietze de Jager en Mark Labrand naar Shownieuws’

Wietze de Jager stapt na het Mattie-blijkt-geen-mattie-drama alsnog over naar Talpa, maar dan niet naar de radio-afdeling. Hij wordt één van de gezichten van het vernieuwde Shownieuws, de showrubriek van John de Mols zender SBS 6. Dat meldt weekblad Weekend zeer stellig. Weekend pakt deze week uit met een verhaal over gerommel achter de schermen bij SBS 6: men zou eindelijk inzien dat Kees Tol niet bepaald voor de televisie gemaakt is en dat er vers bloed nodig is.

Tol wordt volgens het blad keihard gedumpt door de zender. “De vriendelijke Volendammer, die enkele jaren geleden nog werd binnengehaald als dé grote ster van de zender, lijkt nu op een zijspoor te worden gezet.

Ook Viktor Brand, die toch al druk is met zijn andere programma’s op SBS 6, gaat volgens het blad weg Shownieuws. Niemand is daar nu zijn baan zeker, meldt Weekend. “Renate Verbaan mag natuurlijk blijven. Zij is de vrouw van Winston Gerschtanowitz en die is dikke vrienden met John“, vertelt een ingewijde.

De afgelopen tijd was het druk achter de schermen bij Shownieuws. “Er zijn aan de lopende band audities geweest de afgelopen weken en werkelijk iedereen die ze maar konden bedenken is komen opdraven.

Wie zijn het volgens deze ingewijde geworden? “Er zijn twee nieuwe mannelijke gezichten aangetrokken, beiden bekend van de radio. De eerste is Radio 538-dj Mark Labrand en de tweede is voormalig Qmusic-ster Wietze de Jager.

Er zou ook een vrouw zijn aangenomen: Kim Kötter. Zij zou dan op de plek van Patty Brard komen te zitten.

Reactie SBS

SBS laat in een reactie op deze berichtgeving van weekblad Weekend weten: “Dat kunnen we niet bevestigen.

Foto: Qmusic

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen