BNN en VARA vanaf vandaag verder als BNNVARA

De merken BNN en VARA zijn niet meer. Achter de schermen waren de omroepen al gefuseerd en vanaf vandaag gebeurt dat ook in beeld: de omroepen heten voortaan BNNVARA. Dat heeft de fusieomroep zojuist laten weten. BNNVARA denkt op deze manier sterker voorbereid te zijn op de mediastrijd. “Er treden zoveel nieuwkomers tot het veranderende medialandschap dat we onze positie willen versterken. Dat kunnen we op termijn beter met één merk dan met twee merken.”

Het is niet de enige reden. “Daarnaast merken we dat in de pers de merken BNN, VARA, BNN-VARA door elkaar worden gehaald en verkeerd worden gebruikt. Dat komt de bekendheid van onze huidige merken niet ten goede.”

BNN en VARA dansten al een tijdje om elkaar heen, maar zijn nu één. “BNN en de VARA dagen elkaar uit, inspireren en versterken elkaar. Dag in, dag uit. Binnen alle platforms en programma’s. En daarom willen we samen door. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen. Zodat we nog sterker staan als één uitgesproken mediamerk.”

Gaat er inhoudelijk wat veranderen? Nee. “We gaan onverminderd door met het maken van programma’s als De Wereld Draait Door, 3 Op Reis, Zembla, Je Zal Het Maar Hebben en Pauw. Maar nu onder één vlag: BNNVARA. Met de ballen van BNN EN met de ervaring van de VARA.”

De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt aan het nieuwe BNNVARA, samen met de BNN Ledenraad en de VARA Verenigingsraad. Zonder het gedachtegoed van BNN en de VARA ook maar één moment uit het oog te verliezen. Een enorme bevalling, maar we zijn trots op ons kindje. We mogen los!

De afzonderlijke websites van BNN en VARA zijn opgeheven. De VARAgids blijft wel gewoon bestaan met die naam.

WE ZIJN LOS! BNNVARA gaat vanaf vandaag verder als één merk. Met de ballen van BNN. En de ervaring van VARA. Daar zijn we trots op! Geef ons wat liefde. Ook voor Sahil!

Check het zelf: bit.ly/BNNNVARA

En download onze app:
Google Play: http://bit.ly/2wHVEFA
iTunes: http://apple.co/2vrgntg

Geplaatst door Bnnvara op donderdag 24 augustus 2017

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen