Volkskrant rectificeert: ‘Hans Kazàn niet op Mallorca’

Goochelaar Hans Kazàn (64) en zijn gezin vieren vakantie in Marbella, en niet op Mallorca. Dat heeft de Volkskrant vandaag gerectificeerd. Kazàn vertelde afgelopen weekend in een zomerse Volkskrant-rubriek dat hij in zijn huis in Marbella de slaapkamerdeur openzet om in slaap te vallen met het geluid van de branding. Het hele interview is opgehangen aan zijn vakantie in Marbella en zelfs de bijbehorende foto is gemaakt in Marbella. Maar de Volkskrant bleef reppen over Mallorca.

Zowel in de inleiding als in een van de vragen heeft de Volkskrant het over Mallorca in plaats van Marbella. Oplettende lezers, waaronder Story-baas Guido den Aantrekker, hadden de topografische boer van de Volkskrant vrijwel meteen door.

Den Aantrekker zag al direct aan de foto van Kazàn en zijn gezin dat de Volkskrant compleet de mist in was gegaan. “Dit is Marbella (het haventje Cabopino) en Hans Kazàn zégt het letterlijk, maar de Volkskrant blijft erbij: dit is Mallorca. Opmerkelijk“, twitterde hij.

Al snel daarna kwam er bevestiging vanuit Kazàn en zijn gezin zelf. Zij gaven aan dat hier een fout is gemaakt. “Klopt helemaal Guido!“, liet de goochelaar weten vanaf het Spaanse vasteland.

De Volkskrant kon vandaag niet anders dan de fout herstellen. “In het V Zomer Magazine (pag.4, 29 juli), staat op p4 dat Hans Kazan vakantie viert op Mallorca. Dat moet zijn: in Marbella.

Marbella is een mondaine badplaats in Spanje, aan de Middellandse Zee, tussen Málaga en Gibraltar in. In de Romeinse tijd heette de stad Salduba.

Het gewraakte artikel vindt u hier.

Foto: Wikimedia

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen