Anita Witzier verbaasd over score Dokters vs Internet

Anita Witzier had niet verwacht dat haar programma Dokters vs Internet vorige week dinsdag zo goed van start zou gaan in de prime-timeprogrammering van NPO 1. Dat vertelde de presentatrice gisteren in Jinek. Dokters vs Internet was in december al een paar keer te zien op het tijdstip van De Wereld Draait Door, maar is nu prime time gegaan. Vorige week dinsdag keken er bijna 1,1 miljoen mensen (19 procent) naar het programma, wat met name in de zomer een goede score is.

Witzier was zelf ook wel een beetje verbaasd. “Ja. Niet zozeer vanwege de formule, maar meer omdat het vakantie is en zomer. Het viel me ook op dat veel mensen op straat me erover aanspraken, van: ‘Het komt weer, leuk, ik heb het toen ook gezien en ik ben zo benieuwd.’ Ook na afloop, dus het leeft wel op een of andere manier.”

Dokters vs Internet speelt in op de trend dat men ziekteverschijnselen steeds vaker intikt op Google. “Ik deed het eigenlijk nooit, totdat we dit programma gingen maken. Nu doe ik dat wel eens. Het is niet mijn stiel zozeer.”

Het is niet altijd handig om Google op te zoeken, weet Witzier. “Als je bultjes of buikkrampen intoetst, dan eindigt het meestal heel ernstig. Je moet op de goede plek zoeken. En daarna moet je naar de dokter.”

Dokters vs Internet is vanavond ook weer te zien, om 21.35 uur op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen