Patty Brard gelooft niet in salarisverlaging Matthijs

Patty Brard denkt niet dat Matthijs van Nieuwkerk écht salaris in gaat leveren nu hij gaat minderen met De Wereld Draait Door. Dat heeft de SBS 6-diva gezegd in Shownieuws. Hoewel Van Nieuwkerk per 2019 – als hij zijn contract moet vernieuwen – vanwege nieuwe regelgeving sowieso terug moet naar 181.000 euro per jaar, denkt Brard dat hij tot dan gewoon blijft vasthouden aan de 580.000 euro die hij nu nog krijgt. Ondanks dat Van Nieuwkerk zelf anders beweert.

‘Ga je minder verdienen, nu je minder tijd gaat besteden aan DWDD?’, vroeg de Volkskrant hem gisteren. Van Nieuwkerk daarop: “Vanzelfsprekend.”

Nou, echt niet“, reageert Brard. “Ik denk dat hij echt nog wel een programmaatje erbij krijgt en gewoon weer aan die zes ton komt.”

Haar collega Koos van Plateringen begrijpt dat Van Nieuwkerk het lastig vindt dat zijn salaris steeds ter sprake komt. “Het is geen geheim meer inmiddels. Hij vindt het vervelend dat zijn salaris in elk gesprek weer terugkomt. Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar het is een hoop geld.”

Toch is het hem volgens Van Plateringen echt niet alleen om het geld te doen. “Daar zou hij volgens mij nog veel meer kunnen verdienen, maar dat doet hij niet.”

Heeft hij nog een ander leuk nieuwtje over Van Nieuwkerk? “Wat je niet zou verwachten is dat hij wel ijdel is. Hij is altijd wel druk met zijn haar. Er wordt ook altijd druk overlegd in de visagieruimte van: ‘Wat moet ik nou met mijn haar?’

Het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door begint in september.

Lees ook:
De Wereld Draait Door vanaf 2018 minder vaak op tv (gisteren)
BNN-VARA ‘stond niet te springen’ om minder DWDD (gisteren)
‘Dionne Stax en Eva Jinek in beeld voor DWDD-slot’ (vandaag)

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen