Undercover Boss NL na zes jaar terug bij SBS 6

De Nederlandse editie van Undercover Boss keert eind oktober na acht jaar terug op de buis bij SBS 6. De opzet blijft hetzelfde: een directeur van een grote Nederlandse onderneming verruilt een week lang zijn directiestoel voor een plek op de werkvloer. Dat heeft de tv-zender laten weten. Undercover Boss heeft voor de seizoensopener op vrijdag 27 oktober de directeur van NH Hotel Group, Maarten Markus, gestrikt. Hij gaat vier dagen lang undercover de werkvloer op van zijn hotelketen.

In de Nederlandse vestigingen werken 2.500 werknemers verdeeld over 35 hotels. Maarten werkt mee in de schoonmaak, bediening en in de keuken. Hij ervaart hoe hard er gewerkt wordt, maar ziet ook dat zijn werknemers zich niet altijd strikt aan de regels houden. En zonder dat zij het doorhebben, leveren zij kritiek op de hoogste baas in zijn bijzijn…

Vermomd krijgt de directeur de kans om te zien wat er zich allemaal afspeelt in zijn bedrijf, want de werknemers hebben geen idee dat hun ‘nieuwe collega’ eigenlijk de hoogste baas is“, legt de zender uit.

In 2011 zond SBS 6 al een Nederlandse versie uit van het internationale succesformat. Er keken toen ongeveer een half miljoen mensen. De buitenlandse edities zijn momenteel te zien op RTL Z.

Undercover Boss NL, een productie van IDTV, is vanaf vrijdag 27 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen