WNL-baas Bert Huisjes kijkt nauwelijks naar PowNed

De NPO kent twee rechtse omroepen: omroep WNL en omroep PowNed. Maar dat zijn geen dikke vrienden van elkaar. Sterker nog: WNL-baas Bert Huisjes kijkt nauwelijks iets van omroep PowNed. Dat vertelt de omroepbaas in het NRC Handelsblad. PowNed ligt behoorlijk onder vuur, omdat de topstukken (onder meer Dominique Weesie en Rutger Castricum) zo’n 200.000 euro per jaar pakken, terwijl er nauwelijks tv gemaakt wordt. En zelfs van dat beetje tv kijkt Huisjes bar weinig.

Huisjes is geen fan. Volgens hem heeft PowNed impact verloren binnen de NPO. “Mijn filterbubbel komen ze niet binnen. Ik zie bijna niks van PowNed.

Wel benadrukt Huisjes dat hij vindt dat elk bestel nieuwkomers nodig heeft om de boel fris te houden. Of hij vindt dat PowNed dat doet, laat hij in het midden.

In hetzelfde artikel laat VPRO-directeur Lennart van der Meulen overigens weten dat hij vindt dat er wél plaats is voor PowNed bij de NPO. “Ze bereiken een eigen publiek.”

PowNed bereikt naar eigen zeggen ‘de netwerkgeneratie’, hoogopgeleide mannen van onder de veertig. Van der Meulen: “Het is heel goed dat je die betrekt bij het publieke discours. PowNed kan daar vorm aan geven.”

Met de nadruk op kán, want Van der Meulen vindt dat PowNed tekortschiet. “Het moet journalistieker, inhoudelijker. PowNed moet aan de bak!

Het NRC-artikel Onwil en onkunde beheersen het ‘nieuwe’ Powned kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: VARA/Pauw

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen