Thierry Baudet laakt ‘islampropaganda’ door BBC

Thierry Baudet vindt dat de Britse publieke omroep BBC aan islampropaganda doet. Dat zegt de leider van Forum voor Democratie op Twitter. Baudet is behoorlijk geschrokken van een filmpje dat BBC online heeft geplaatst met vrouwen die een boerka dragen. ‘Dingen die je niet moet zeggen tegen iemand die een boerka draagt’, luidt de titel van het filmpje. De vrouwen vertellen vervolgens dat ze zich bijvoorbeeld ergeren aan de vraag of ze gedwongen worden om met zo’n boerka te lopen.

De BBC vindt de vooroordelen over de boerka belachelijk. “Van vooroordelen dat je gedwongen wordt om het te dragen tot opmerkingen dat je ’terug moet naar je eigen land’ vanwege de boerka. Als het op kleding aankomt, is de boerka waarschijnlijk het meest omstreden. Hoe voelen mensen die een boerka zich over de stereotypes?

Baudet vindt het bizar. “Onvoorstelbaar: 6 minuten en 24 seconden malicieuze islampropaganda op de BBC. Misschien daar ook maar eens de omroep gaan saneren?

De politicus doelt daarmee op een van zijn speerpunten: het ‘saneren’ van onze eigen NPO.

Foto: BBC

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen