SBS 6 haalt herhalingen De Jacht van prime time

SBS 6 is per direct gestopt met het herhalen van de dramaserie De Jacht op prime time. Gisteren was de derde aflevering plots niet om 20.30 uur, maar om 23.30 uur te zien. Dat heeft de tv-zender bevestigd. De Jacht scoorde vorige week zo’n 300.000 kijkers en 5 procent marktaandeel op prime time en dat vond SBS 6 ondermaats. “Soms zijn we genoodzaakt de programmering op het laatste moment te wijzigen door tegenvallende kijkcijfers“, laat de zender weten aan kijkers.

Veel mensen die De Jacht voor het eerst kijken, zaten gisteren gewoon om half negen voor de buis. Zij balen van de plotselinge wijziging. “Helaas is deze wijziging niet op tijd binnengekomen bij de providers, waardoor de EPG-informatie niet klopte. Hier bieden wij dan ook onze excuses voor aan.”

Mensen kunnen de serie nu gratis terugzien op het videoplatform van SBS, KIJK. “We begrijpen dat dit erg vervelend is, maar hopen desondanks op begrip.”

De Jacht trok maandag om 23.30 uur nog maar 82.000 kijkers (5 procent). Nu zendt SBS 6 op maandag prime time dubbele afleveringen van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak uit. De aflevering om half negen scoorde 278.000 kijkers (6 procent).

Het zesdelige De Jacht, een remake van een Deense serie, was vorig jaar in mei en juni te zien op drie maandagavonden. De reeks begon met 883.000 kijkers (15 procent) en eindigde met 615.000 kijkers (12 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen