Robin Hood succesvolste Vintage Love-film Net5

De Kevin Costner-film Robin Hood: Prince of Thieves was de succesvolste film tijdens de afgelopen Vintage Love Maand van Net5, de themamaand waarin romantische filmklassiekers worden vertoond. Dat heeft de tv-zender laten weten. De Vintage Love Maand werd in juli voor de derde keer georganiseerd. De Robin Hood-film zette een marktaandeel van 14,1 procent neer in de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar. Op twee staat de film Notting Hill met een marktaandeel van 11,7 procent.

De top vijf wordt afgemaakt door Pretty Woman (11,1 procent), Coyote Ugly (10,6 procent) en Sweet Home Alabama (10,3 procent).

Met een gemiddeld julimarktaandeel van 6,4 procent in de SBS-doelgroep 20 tot 54-jarigen zette Net5 de beste maand sinds juli 2013 neer, toen het in dezelfde doelgroep uitkwam op 6,6 procent aandeel. Dit was vorig jaar nog gemiddeld 5,9 procent.

De gemiddelde performance van de prime-time films kende een marktaandeel van 8,0 procent. Dit was vorig jaar nog gemiddeld 7,1 procent.

Net5 is zeer tevreden over de prestaties van deze film-themamaand. Het station was in de commerciële doelgroep negen avonden de derde zender van Nederland.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen