‘3FM haalt Frank van der Lende van middagspits af’

Een bittere pil voor Frank van der Lende. De opvolger van Coen & Sander bij NPO 3FM wordt na twee jaar alweer van de middagspits-show afgehaald. Althans, dat melden bronnen vandaag aan De Telegraaf. Van der Lende zou tussen 16.00 en 18.00 uur worden opgevolgd door het duo Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen, dat nu nog de lunchshow van 12.00 tot 14.00 uur maakt. Zij zouden op hun beurt weer worden vervangen door een vrouwelijke dj: Eva Koreman.

Het slot van 14.00 tot 16.00 uur, dat nu in handen is van Wijnand Speelman, zou naar Angelique Houtveen gaan. Daarmee krijgt 3FM in één keer een veel vrouwelijker geluid.

Vooral de uitzendingen tijdens de ochtendspits en middagspits zijn belangrijk voor radiozenders. Van der Lende presteert ondermaats. De luistercijfers van het middagprogramma bleven na het vertrek van Coen & Sander dalen, weet Radiofreak. Het marktaandeel is in twee jaar tijd afgenomen van 10,3 naar 5,6 procent.

Wat er met Van der Lende zou gaan gebeuren is nog onduidelijk. Volgens De Telegraaf krijgt hij een plekje in de weekendprogrammering.

Een woordvoerster van de NPO reageert: “De programmering van de radiozenders wordt momenteel aangepast, maar we maken niets bekend tot het plaatje rond is.

Vorig jaar november ging de programmering van 3FM drastisch op de schop, omdat het station al geruime tijd in zwaar weer zit. Die veranderingen werden recentelijk al enigszins teruggedraaid.

Foto: BNN-VARA, Michel Snater

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen