Quizavond SBS 6 van start: ‘Moet in het systeem komen’

Recht tegenover Opsporing Verzocht op 1, De Slimste Mens en Lady Di & Dionne op 2 en Linda’s Zomerweek op RTL 4, lanceert SBS 6 vanavond zijn gloednieuwe quizavond met de grootste sterren van de zender. Winston Gerschtanowitz trapt om half negen af met Mensenkennis en Irene Moors volgt daarna met De Perfecte Vraag. Beide tv-sterren stapten op bij RTL 4 omdat die zender geen ruimte bood voor grote shows en die krijgen ze wel bij SBS 6. Maar nu moeten ze het nog wel waarmaken.

Gerschtanowitz tempert de verwachtingen. “Ik ben niet naar SBS 6 gegaan om me te veel bezig te houden met hoe dingen scoren. Dat televisielandschap is zó aan het veranderen op dit moment. Kijkcijfers dalen daadwerkelijk met de dag. Ik weet van Mensenkennis dat we er niet meer dan dit uit hadden kunnen halen, en dat is genoeg voor me“, zegt hij in het AD.

Moors is best wel optimistisch. “Voor mijn gevoel is SBS 6 een zender die groeiende is. De sfeer is positief. Het was heel lang: dit scoort niet en dat flopt. Maar op dit moment voel je dat de sfeer is: hier is dé ommekeer.

Ze hoopt dat tv-kijkend Nederland de quizavond van SBS 6 weet te vinden. “Ik hoop wel dat de kijkers nieuwsgierig worden naar de nieuwe quizavond bij SBS. Die moet gewoon in mensen hun systeem komen, dat is de missie.”

In Mensenkennis wordt de mensenkennis van bekende Nederlanders getest aan de hand van psychologische experimenten en grappige candidfilmpjes. In De Perfecte Vraag moeten de kandidaten geen vragen beantwoorden, maar ze zelf stellen.

Beide programma’s komen uit de koker van Talpa.

Het AD-artikel Wint SBS 6 de dinsdag? kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Sander Stoepker

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen