‘Penoza meest ingenieuze serie afgelopen vijftien jaar’

De NPO 3-serie Penoza is de meest ingenieuze serie van de afgelopen vijftien jaar. Dat vindt tv-recensente Angela de Jong, schrijft ze vandaag in het AD. Het vijfde en laatste seizoen van Penoza trapte zondagavond af met ruim 1 miljoen kijkers en De Jong was daar een van. Ze zat er helemaal in. “Penoza 5 barstte meteen goed los: gedoe in de haven, stroman en schoonzoon ontvoerd en in elkaar gebeukt, een kogelregen, minstens één dode en een nieuwe concurrent die zich aandient.

Dat je in één keer weer zó op het puntje van je stoel kan zitten, is volgens De Jong prijzenswaardig. “In de eerste aflevering (…) bewees Penoza meteen weer dat het de meest ingenieuze en daardoor misschien wel beste Nederlandse serie van de afgelopen vijftien jaar is.”

Het is een geweldig concept, vindt ze. “Rauw, gewelddadig, donker maar tegelijk o zo herkenbaar voor ons gewone, brave burgers door de thematiek van een moeder die worstelt om werk en gezin te combineren.”

De Jong denkt dat het goed is dat Penoza na dit seizoen stopt, voordat het te veel in herhaling gaat vallen. Maar eerst gaat ze nu nog ’tot de laatste seconde’ van de serie genieten.

De AD-column Penoza van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Pief Weyman

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen