‘NPO 1 moet Beau binnenhalen voor DWDD-slot’

Tv-recensente Angela de Jong van het AD denkt dat NPO 1 er goed aan zou doen om Beau van Erven Dorens binnen te halen voor het DWDD-slot. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De Wereld Draait Door is vanaf 2018 nog maar zes maanden per jaar te zien en NPO 1 heeft bekendgemaakt de overige zes maanden op te willen vullen met een nieuwe live-talkshow. NPO-baas Shula Rijxman heeft kenbaar gemaakt dat ze graag een vrouw wil, maar De Jong ziet liever Beau van Erven Dorens.

Van Erven Dorens is volgens De Jong ‘zelfs een beter idee dan Eva Jinek naar de vooravond halen’. “Beau heeft afgelopen zomerbewezen dat hij er klaar voor is om zo’n dagelijkse talkshow te presenteren.”

De presentator schakelt moeiteloos van lichte naar zware onderwerpen, aldus De Jong. “Bovendien barst hij van de flair om zo’n rubriek te dragen.”

Weliswaar komt Van Erven Dorens net als Matthijs van Nieuwkerk uit de Amsterdamse grachtengordel, maar toch staat hij ‘midden in het leven’ en snapt hij ‘waar gewone mensen zich druk om maken’.

Onder de vleugels van een minder linkse omroep – Avrotros bijvoorbeeld – moet hij in staat zijn om een volksere variant van DWDD te maken“, aldus De Jong.

Van Erven Dorens riep eerder wel dat hij het nieuwe maximumsalaris van de NPO, 181.000 euro per jaar, veel te laag vindt. “Maar Beau is in het verleden al vaker op uitspraken teruggekomen.”

Overigens is NPO’s tv-baas Frans Klein geen fan van het idee om Jinek naar de vooravond te halen. Hij ziet haar liever op de late avond blijven.

De tv-recensie van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen