Carlo en Nicolette worden televisieduo op RTL 4

Carlo Boszhard keert terug op prime time. Hij gaat samen met Nicolette Kluijver het nieuwe programma Een Goed Stel Hersens presenteren. Dat is vandaag bekendgemaakt op de RTL-seizoenspresentatie. Een Goed Stel Hersens is een programma dat sterk geïnspireerd lijkt op de NPO 1-show Het Beste Brein van Nederland. Producent Georgette Schlick van Blue Circle denkt de kijker te verrassen. “Wat er bijzonder en nieuw aan is, is dat het geen feitjesquiz is.”

Het programma wordt anders dan anders, zegt Schlick op BNR Nieuwsradio. “Het wordt gespeeld met BN’er-koppels en die worden getest op focus, oriëntatie, multitasking… Het gaat heel erg over de werking van je brein, de werking van je hersenen.”

De kijker kan meedoen, vertelt ze. “Wat ik daar zelf ook leuk aan vind, is dat je bijvoorbeeld in het scherm een puzzel te zien krijgt en je dan de juiste onderdelen bij elkaar moet leggen. Thuis denk je dan echt: oh shit, hoort dit nou daar bij? Het is een beetje een play along. Het is daar niet voor opgesteld, maar dat vind ik als kijker leuk.”

Waar het ook heel erg voor bedoeld is: het is entertainment, leuk en fun, maar ook interessant om te zien hoe het brein werkt.”

Boszhard is dit najaar niet langer te zien met zijn personalityshow Carlo’s TV Café, omdat RTL Boulevard vanaf volgende week zeven dagen per week uitzendt.

Foto: KRO-NCRV, Jinek

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen