Marianne Zwagerman 150 dagen per jaar ziek op bed

Marianne Zwagerman staat in medialand bekend als roeptoeterende opiniediva, maar heeft ook een heel kwetsbare kant. Ze ligt 150 dagen per jaar ziek op bed. Dat vertelt de mediakenner, mede-oprichter van PowNed en WNL, in Vrouw. Acht jaar geleden is bij haar de ziekte van Menière geconstateerd, waarbij men wordt overvallen door urenlange aanvallen van draaiduizeligheid met valneiging. “Ik schat dat ik zo’n 150 dagen per jaar, dus gemiddeld drie dagen per week, ziek op bed lig.

Het is voor Zwagerman de werkelijkheid geworden. “Inmiddels weet ik niet beter. Het wordt niet minder, wat bewijst dat het niet tussen de oren zit. Ik leef nu veel regelmatiger dan vroeger en voel me nog minstens zo vaak zeeziek.”

De ziekte betekende destijds het einde van haar carrière in de top van TMG. “Daar werd, zoals ik al had verwacht, direct besloten gebruik te maken van een exit-regeling. Een baan op dit niveau kon niet meer, dat zag ik ook wel.

Vervolgens werd ze in die moeilijke tijd in de steek gelaten door haar man. “Later bleek er al vier maanden een andere vrouw in zijn leven te zijn. Dat was hij even vergeten te vertellen.

Inmiddels is Zwagerman er emotioneel weer bovenop, al zal ze met de ziekte moeten blijven leven. “Als ik een lezing moet geven of een dagvoorzitterschap heb, komt het voor dat ik de hele dag sta te tollen op het podium. Maar ik ga altijd, heb nog nooit iets hoeven afzeggen.”

En niemand merkt dan aan me dat ik ziek ben. Al ben ik laatst wel direct na mijn lezing als een pop achterover gevallen. Ha, het erge was dat de zaal dacht dat het erbij hoorde en nog foto’s ging maken ook!

Het Vrouw-interview met Marianne Zwagerman kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen