Kim-Lian terug als actrice: vanavond in Dokter Tinus

Kim-Lian van der Meij is na al haar geweldige presentatieklussen op SBS 6 nu ook weer te bewonderen als actrice. Ze debuteert vanavond in dé dramahit van de zender: Dokter Tinus. “Ik zal te zien zijn als de nieuwe schooljuf Nienke“, legt ze vandaag uit in De Telegraaf. In het nieuwe seizoen wordt er flink geflirt met de dorpsdokter, ook door Van der Meij’s personage. “Dus wie weet wat er nog gaat gebeuren“, zegt de televisiester, die hoofdrolspeler Thom Hoffman een ‘zeer charmante man’ vindt.

Van der Meij heeft genoten van de opnames en de samenwerking met Hoffman. “Wat zo grappig is om mee te maken op de set, is dat zodra hij dat bekende kapsel van dokter Tinus aangemeten heeft gekregen met die rare pony en dat stijve maatpak, dat dat aantrekkelijke meteen weg is….

SBS 6 zet haar volgend voorjaar ook nog in als actrice in de nieuwe serie Zomer in Zeeland, over een columnist die van de grote stad naar het platteland verhuist. “En daar ben ik heel blij mee.”

Het mooie van acteerwerk voor televisie is dat ik het goed kan combineren met bijvoorbeeld presentatiewerk voor SBS, zoals ik dat nu doe.”

Acteren in het theater bleek in het verleden lastiger te combineren met televisie. Dat doet ze al jaren niet meer. “Als je in een musical speelt, betekent dat toch dat je vaak vijf tot zes avonden in de week van huis bent en pas diep in de nacht thuiskomt…

Dokter Tinus is om 20.30 uur te zien op SBS 6, iets voor zonsondergang. Aansluitend is Mr. Frank Visser Doet Uitspraak te zien.

Het Telegraaf-interview ’Zonder Daniël was ik echt verzopen…’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen