Irene Moors: ‘SBS 6 moet naar hoger level’

De kijkcijfers van SBS 6 moeten omhoog. Er valt onder meer veel te winnen in de herkenbaarheid van de programmering. Dat zegt zenderster Irene Moors vandaag in De Telegraaf. Moors, vanaf vanavond te zien met De Perfecte Vraag, heeft vertrouwen in de kracht van SBS 6 en de mensen die er werken. “Er wordt keihard gewerkt om de zender naar een hoger level te krijgen. Zodat mensen weer gaan zeggen: SBS, daar zijn leuke programma’s! Ik hoop daaraan bij te dragen.

Vooralsnog zijn de programma’s van Moors op SBS 6 geen kijkcijferhits. Ze heeft er echter ‘geen last’ van dat de zender minder kijkers trekt dan haar vorige werkgever RTL 4. “Het is natuurlijk de bedoeling dat de kijkcijfers bij SBS verbeteren, dat moet gewoon. Maar het plezier tijdens het maken van een programma is er bij mij niet minder om.

Ze denkt dat de zender nog moet werken aan de herkenbaarheid van de programmering. “Tegenwoordig is het niet makkelijk het publiek te laten weten wanneer wat te zien is. Dat moet in hun systeem komen. RTL loopt op dit punt voor, met hun duidelijke horizontale programmering. Ook bij SBS moet helder zijn: wanneer komt wat. Zodat mensen denken ’het is dinsdag, dan is De perfecte vraag’. Dáár moeten we naartoe.

Moors gaat nu haar tweede seizoen in bij SBS 6. Ze heeft er nog altijd geen spijt van dat ze RTL 4 heeft verlaten. “Bij SBS gebeurt zoveel, daar kan ik nu veel meer betekenen.

Haar nieuwe quiz De Perfecte Vraag is vanavond om 21.20 uur te zien op SBS 6, direct na de nieuwe Winston Gerschtanowitz-show Mensenkennis.

Het Telegraaf-interview met Irene Moors kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen