Goedele blij met expliciete seks op Noorse NPO

Goedele Liekens, de huisseksuologe van RTL, vindt het een goede zaak dat de Noorse publieke omroep een programma voor tieners aan het maken is waarin paren expliciet seks hebben voor de camera. Dat laat ze weten op NPO Radio 1. De Noorse NPO biedt daarmee tegenwicht aan de internetporno-cultuur, vindt Liekens. “Het beeld dat ze van van internet voorgeschoteld krijgen moet echt gecorrigeerd worden. Daar vind ik dit een schitterend initiatief voor“, zegt de presentatrice.

Internet verpest het beeld van seks, meent ze. “Op een vraag als: ‘Hoe kom je aan het einde klaar als je seks hebt?’ geven ze antwoorden als ‘In het gezicht van het meisje, toch?’ In bittere ernst, met de hele klas erbij. Dan hoef je mij niet uit te leggen waar dat vandaan komt.

De Wereld Gezondheids Organisatie vindt ook dat we toe moeten naar een expliciete seksuele opvoeding, zegt Liekens. “Voorlichting waarbij veel plaats is voor seksueel plezier, en waarin we dat ook durven te tonen.”

Liekens moet wel zeggen dat ze denkt dat de Noorse seksshow meer geschikt is voor internet dan voor tv. “Je moet er toch niet aan denken dat je als vijftienjarige in de woonkamer tv zit te kijken, en dat ze dan ineens gaan tonen hoe je orale seks moet hebben. Terwijl je moeder naast je de aardappelen zit te schillen.”

Op internet kun je het gewoon op je eigen moment kijken, aldus Liekens. “Dat is toch anders. Degene die kijkt is zelf naar de website gekomen, en heeft er bewust voor gekozen om een filmpje te bekijken. Dat is anders dan wanneer het je ineens op tv overvalt.”

Gelukkig hebben ze ook in Noorwegen een soort Uitzending Gemist. “Precies, en dat juich ik heel erg toe.

Foto: RTL Late Night

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen