Frank van der Lende: ‘Te snel uit 3FM-middag gehaald’

Frank van der Lende vindt dat NPO 3FM hem te snel uit de middagspits haalt. Dat zegt de dj in gesprek met NU.nl-hunk Chris Helt. Van der Lende volgde twee jaar geleden De Coen & Sander Show op, maar het kwakkelende 3FM voert volgende week maandag alwéér een nieuwe programmering ingevoerd. Daarbij staat niet hij, maar het duo Mark en Ramón in de middagspits. De dj vindt het een jammerlijk besluit van de directie. “Ik had nog wel honderd jaar door willen gaan.

Twee jaar geleden koos 3FM voor Van der Lende, omdat de zender na Coen & Sander iets heel anders wilde. “De keuze van toen was om iets totaal anders te doen. Je had een lollig duo – een heel lollig duo, ik ben nog steeds fan van hun show – maar dat wilden ze niet meer. Toen hebben ze mij uit hun talentenpoule geplukt: een opvallende, herkenbare gast met een eigen stijl.”

Dan neem je als zender risico, begrijpt ook Van der Lende. “Ik had zelf het risico nog even langer vastgehouden. Het is misschien geneuzel, maar ook omdat mijn luistercijfers boven het zendergemiddelde zijn. Daaraan lag het niet per se. Dat is voor mezelf fijn.”

De 3FM-bazen veranderen volgens hem te veel. “Het wordt een beetje te snel veranderd de hele tijd, vind ik. In november zijn we om gegaan met een nieuwe programmering met Domien in de ochtend en nu is het september als we weer om gaan. Ik zou iets meer rust bewaren. Dit is paniekvoetbal. Ik geloof dat het wel weer goed komt. 3FM is zo’n sterk merk.”

3FM besloot anders en dat is voor Van der Lende lastig, al heeft hij veel steun aan zijn vriendin, die hij ontmoette in de beginperiode van zijn middagshow. “Het is een tijdperk dat we samen ook afsluiten. Ik was ook echt wel down de eerste twee weken nadat ik hoorde dat ik moest stoppen. Ze was er voor me. Het is fijn om af en toe even op iemands borst te liggen, in plaats van zij op mijn borst omdat ik zo groot ben en je de man-vrouwverhouding hebt. Het is fijn dat je dan even tegen iemand aan kunt aankruipen.”

Ik dacht natuurlijk even: krijg allemaal de tering, ik zet een lange plaat op en loop naar buiten. Ik ben niet per se boos, maar ik vind het gewoon heel erg jammer.”

Foto: NU.nl

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen