Beau was niet blij met uitspraak Edwin Evers

Beau van Erven Dorens was er niet blij mee dat Edwin Evers vorige week op de radio suggereerde dat zijn duik in de gracht tijdens RTL Summer Night in scène gezet was. Dat vertelde de RTL 4-ster vanmorgen in Evers Staat Op. Van Erven Dorens vindt authenticiteit belangrijk en houdt er daarom niet van als mensen roepen dat het allemaal in scène gezet is. “Jij had ergens gezegd dat het allemaal was opgezet, maar toen dacht ik: dat is mijn eer te na. Het wordt ook heel vaak gezegd.

Die voortdurende scepsis is een beetje irritant, vindt Van Erven Dorens. “Ik maak ook series zoals Beaufort en ik denk dat nog steeds iedereen denkt dat ik het met allemaal volgboten en hulp heb gemaakt. Dat is onzin. Ik zou het ook niet kunnen. Dat zou ik nooit willen.”

Zijn salto in de gracht was de wekelijkse ‘wednesday challenge’ die hij kreeg voorgelegd van Marieke Elsinga. “Bij die challenges wilde ik ook nooit weten wat ik ging doen. Natuurlijk is het tv-minded om het allemaal op te zetten, maar daar houd ik niet van.”

Toch liep hij met de tv-duik een behoorlijk risico: hij wist immers niet of er iets in de gracht lag. “Je kent me toch? Dat maakt me helemaal niet uit. Ik neem gewoon het risico. In dit geval was het inderdaad allemaal puur toeval. Ik liep langs de Lellebel een die riep heel hard ‘Beau!’. Ik vroeg: ‘Ga je mee de gracht in?’ en hij zei binnen een seconde ja.”

Ze hadden alleen maar gecheckt dat er een boot lag waarop we zouden kunnen klimmen. Dat is het enige wat ze hadden gecheckt. Ze hadden natuurlijk ook niet kunnen weten dat ik een salto zou maken. Maar goed, het is goed afgelopen. Ik spring zo vaak in die grachten. Je moet wel heel erg pech hebben, wil je in zo’n winkelkarretje terechtkomen.”

En tot slot: wil hij nou vaker late night presenteren of niet? “Wat vraag je dat diplomatiek, Evers. Langere periodes? Ik heb er nog geen enkele informatie over en er nog niet over gepraat. Ik heb er natuurlijk wel eens over gedacht om eerlijk te zijn.”

Ja, ik vind het super leuk, maar ik ben nu alleen nog maar aan het uitpuffen van de afgelopen acht weken. Het was een heel inspirerende tijd om midden in de samenleving te staan met alle onderwerpen en mensen die ertoe doen.”

Lees ook:
Edwin Evers: ‘RTL 4-salto Beau in scène gezet’ (vrijdag)
Beau tegen Evers: ‘Tv-duik niet in scène gezet’ (zaterdag)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen