Viola Holt smokkelde geld uit Mexico via haar beha

Viola Holt heeft in 2003 geld uit Mexico gesmokkeld. Ze voerde veel meer uit dan wettelijk is toegestaan. Dat onthult de presentatrice in weekblad Privé. Holt emigreerde in 1998 naar Mexico om daar een restaurant te beginnen, waardoor ze de presentatie van RTL Boulevard misliep. Na vijf jaar keerde ze terug. “Toen wij vertrokken heb ik al het geld dat daar op mijn bankrekening stond er afgehaald. Ik wilde voorkomen dat ik in allerlei rompslomp zou belanden alvorens mijn geld terug te krijgen.

Daarop besloot ze haar beha te prepareren voor een smokkelactie. “Het bedrag was hoger dan het maximum dat je toentertijd mocht uitvoeren. Daarom heb ik een gedeelte van het geld in mijn beha gestopt en het zo meegenomen naar Nederland.”

Er staan harde straffen op dit vergrijp, maar Holt was niet nerveus. “Ik kan me best voorstellen dat wanneer je dit als toerist doet, je een behoorlijk probleem hebt, maar als je in Mexico de taal spreekt en bovendien kunt aantonen dat je daar hebt gewoond, valt het volgens mij wel mee.”

Het restaurant dat Holt in Mexico runde heette TOKOLOKO en had een Indonesische keuken. Ze maakte er ook een wekelijkse krant voor Nederlandse toeristen.

Het Privé-artikel ‘Viola Holt smokkelt geld over Mexicaanse grens!’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS Shownieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen