Inge Ipenburg werkt voor Martine Hafkamp

Geplaatst op Mon 31 Jul 2017 om 14:01

Actrice Inge Ipenburg verzorgt voice-over-werk voor vermogensbeheerder Martine Hafkamp, niet geheel toevallig ook de naam van haar beroemde GTST-personage. Dat vertelt de steenrijke zakenvrouw in weekblad Privé. Hafkamp zit regelmatig in Business Class om te praten over haar zakelijke activiteiten en toont dan steevast haar reclamespotje, waarmee ze klanten probeert te werven. Dat filmpje is ingesproken door Inge Ipenburg. “En dat is geen toeval, hoor“, vertelt Hafkamp.

In de begintijd van GTST stond Hafkamp in het telefoonboek van Hilversum geregistreerd. “Zoals ik later van Bert van der Veer heb begrepen, hebben de bedenkers van de serie toentertijd dat telefoonboek gepakt om inspiratie te krijgen voor de namen van hun personages.

Ook Hafkamps naam werd geselecteerd. “En dat heb ik geweten ook“, zegt de zakenvrouw, die vaak lacherige reacties incasseerde als ze zich voorstelde. “Maar ook doordat fans van GTST mij bij wijze van grap – soms midden in de nacht – opbelden.”

Ze ging er sportief mee om. “Toen ik op een gegeven moment een actrice nodig had om mijn commercial in te spreken, moest dat natuurlijk dan ook Inge zijn. Ten eerste omdat zij daar de juiste stem voor heeft, maar ook omdat ik dacht: Ik heb nu al zolang last van haar personage, laat ik er nu ook maar eens mijn voordeel mee doen!

Het Privé-artikel ‘Martine Hafkamp werkt écht voor Martine Hafkamp’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL/Business Class
10 Reacties op “Inge Ipenburg werkt voor Martine Hafkamp”


 1. De sambalbij

  Grappig. Wel een leuke keuze inderdaad.

 2. tja tja

  je bent mooi en doet het goed. Je bent je zelf. Geniet ook van je geld. veel kunnen van je leren.

 3. Ludo Sanders

  Wat geinig!

  Lijkt me ook leuk als ik word vernoemd naar een GTST personage!

 4. Kale

  Wat dom. Je een beetje vereenzelvigen met een neppersonage.

 5. HansrZ

  iets voor de FIOD?

 6. Ik lach me krom

  Wie GTST tof vindt, is gek.

 7. Wulter

  ik lach me krom

  nee, die 5 miljoen kijkers voor Boer zoekt h o e r, of Heel Holland zakt, sporen in hun bovenkamer, die mensen zijn triester dan die miljoen kijkers voor een bagger serie, gezien de aantallen

 8. Asjemenou

  Dit artikel is een paar jaar geleden ook al geplaatst hierzo..
  Een van de eerste keren dat ik Business Class keek viel het mij in de reclame al op dat Inge voor Martine de reclame’s insprak, ‘grappig’..

 9. Dennis

  Die wil zich zelf verkopen en snel veel geld verdienenI
  In Rotterdam kan je gratis slaven krijgen, die wel verplicht moeten werken en vrolijk en gemotiveerd moeten zijn, anders geen uitkering, waar gaan we dan naar toe?

 10. T

  Leuk dat ze er zo mee omgaat!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.