Inge Ipenburg werkt voor Martine Hafkamp

Actrice Inge Ipenburg verzorgt voice-over-werk voor vermogensbeheerder Martine Hafkamp, niet geheel toevallig ook de naam van haar beroemde GTST-personage. Dat vertelt de steenrijke zakenvrouw in weekblad Privé. Hafkamp zit regelmatig in Business Class om te praten over haar zakelijke activiteiten en toont dan steevast haar reclamespotje, waarmee ze klanten probeert te werven. Dat filmpje is ingesproken door Inge Ipenburg. “En dat is geen toeval, hoor“, vertelt Hafkamp.

In de begintijd van GTST stond Hafkamp in het telefoonboek van Hilversum geregistreerd. “Zoals ik later van Bert van der Veer heb begrepen, hebben de bedenkers van de serie toentertijd dat telefoonboek gepakt om inspiratie te krijgen voor de namen van hun personages.

Ook Hafkamps naam werd geselecteerd. “En dat heb ik geweten ook“, zegt de zakenvrouw, die vaak lacherige reacties incasseerde als ze zich voorstelde. “Maar ook doordat fans van GTST mij bij wijze van grap – soms midden in de nacht – opbelden.”

Ze ging er sportief mee om. “Toen ik op een gegeven moment een actrice nodig had om mijn commercial in te spreken, moest dat natuurlijk dan ook Inge zijn. Ten eerste omdat zij daar de juiste stem voor heeft, maar ook omdat ik dacht: Ik heb nu al zolang last van haar personage, laat ik er nu ook maar eens mijn voordeel mee doen!

Het Privé-artikel ‘Martine Hafkamp werkt écht voor Martine Hafkamp’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL/Business Class

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen