SBS-Evelien vindt volgende stap in tv-carrière lastig

Evelien de Bruijn vindt het lastig om stappen te maken in haar tv-carrière, al is ze tevreden met haar baan bij het SBS 6-programma Hart van Nederland. Dat vertelt ze in gesprek met TROS Kompas. De Bruijn zit al elf jaar bij Hart. Ze stelt dat ze ambitieus is, ‘maar met een rare kronkel’. “Ik kan namelijk heel slecht zelf het initiatief nemen om een volgende stap in mijn carrière te maken. Mijzelf aanprijzen, terwijl ik bij sommige programma’s weet dat ik dat ook heel goed had gekund.

Net als veel andere vrouwen is De Bruijn op carrièregebied niet brutaal genoeg. “Er is iets in mij wat mij veel te bescheiden houdt. Maar ik heb over mijn werk nu niks te klagen, hoor.

Wil ze dan nooit eens overstappen naar het serieuze nieuws? “Ik vind die term een beetje stom. We brengen dan wel alleen nieuws van eigen bodem, maar wat wij in Hart van Nederland doen, is echt uniek. Wij hebben een volledig eigen benadering van het nieuws, maar dat maakt het voor mij niet minder journalistiek.

Naast haar werk voor SBS 6, maakt ze voor omroep WNL ook het nachtprogramma ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. “Ik ben zelf verantwoordelijk voor wat er die twee uur gebeurt op de zender. Doordat ik er veel meer van mezelf kan instoppen, geeft dat een heel ander gevoel dan bij Hart van Nederland.

Ze sluit niet uit ooit te stoppen met de mediawereld. “Zo af en toe doe ik ook dingen waarmee ik mezelf meer verbreding gun. Een sportmanagementopleiding aan het Johan Cruijff Instituut bijvoorbeeld.

De man van Evelien de Bruijn is de 18 jaar oudere Paul van der Lugt, directeur van RTV Utrecht.

Foto: SBS/Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen