RTL Nieuws-baas walgt van ‘MSM verzwijgen alles’

Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, wordt doodmoe van mensen die continu roepen dat de mainstream media (MSM) van alles verzwijgen. Dat laat hij weten op Twitter. Klein deed een rondje op Twitter en las onder meer een reactie van iemand die beweert dat de Nederlandse media zwijgen over de ongeregeldheden in Hamburg. Daar kan de nieuwsbaas niet lichtzinnig mee omgaan. “Wat een onzin. Wie zwijgt waarover? En ga fietsen met je stupide ‘links’ frame”, briest hij.

Het is typisch Twitter, aldus Klein. “Drie minuten op twitter. Gelijk al weer klaar mee. Ja, de linkse MSM verzwijgen alles. Dat moet van ene meneer Soros. Dag lieve mensen.

Hij wil dat het een keer ophoudt met al die verdachtmakingen. “Zouden mensen weten dat er zoiets bestaat als een redactiestatuut, dat de onafhankelijkheid van media – zoals RTL Nieuws – waarborgt? En dat het geen moer uitmaakt dat ik sociaal-economisch beetje rechts ben, nogal libertair qua zelfbeschikking, en beetje links qua milieu?”

“En dat redacties gewoon hun best doen de werkelijkheid samen te vatten, ongeacht alle meningen – van binnen en buiten? En dat daarbij dagelijks fouten worden gemaakt? En dat we luisteren naar publiek? Maar niet iedereen per se in z’n opvatting bevestigen?

Nu even kappen allemaal, lijkt Klein te willen zeggen. “Hartstikke goed dat media onder vergrootglas liggen, verantwoording (moeten) afleggen. Maar hé, mag het zonder frames & complotdenken?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen