Mediahuis ontkent wijziging standpunt over GeenStijl

De nieuwe TMG-eigenaar Mediahuis heeft zijn standpunt over TMG-dochter GeenStijl helemaal niet veranderd. Het weblog was en is niet van harte welkom bij het Vlaamse mediabedrijf. Dat zegt topman Gert Ysebaert tegen Villamedia. Zakenblad Quote meldde maandag dat Mediahuis na bestudering van de financiële cijfers van GeenStijl en de gelieerde videosite Dumpert toch tot de conclusie is gekomen dat het beter is om deze merken in huis te houden, maar Ysebaert ontkent dat nu.

Mediahuis, tevens de eigenaar van NRC Handelsblad dat een hetze begon tegen GeenStijl in de hoop dat adverteerders zouden afhaken, wil nog steeds overgaan tot verkoop, al benadrukt het dat de TMG-directie daar over gaat. “Ik blijf bij wat ik gezegd heb.

Het ligt gevoelig dat Mediahuis een medium wil afstoten waarvan de mening hen niet welgevallig is. Of Ysebaert überhaupt weleens op GeenStijl kijkt? “Professioneel wel. Om te volgen. Het is niet mijn medium. Nu komt een andere vraag waarschijnlijk.”

Die vraag is: ‘Past het binnen het concern?’ Ysebaert: “Ik denk niet dat de plaats van GeenStijl binnen ons concern is. We zijn toch vooral bezig met professionele journalistiek.”

Foto: Mediahuis

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen