Privé ontdekt: ‘Nieuwsuur-presentatrice is miljonair’

Geplaatst op ma 17 jul 2017 om 11:00

De gasten die Mariëlle Tweebeeke interviewt in Nieuwsuur kijken in de ogen van een miljonair. Dat onthult weekblad Privé in een artikel over de tv-ster. Privé is in de financiën van de NOS-ster gedoken en komt tot de conclusie dat zij vast niet baalt van haar ‘karige’ NPO-salaris, door het blad geschat op zo’n 100.000 euro per jaar. “Zij heeft haar schaapjes op het droge“, aldus het blad, dat gegevens opvroeg van haar bedrijf én haar kapitale grachtenpand in Amsterdam.

Tweebeeke heeft met haar man al jaren een bedrijf onder de naam Zijderlaan & Tweebeeke, een bureau voor personeelswerving. “En dat het goed geld opbrengt, blijkt wel uit de aankoop van een prachtig grachtenpand in Amsterdam in 2014.”

Het gaat om een pand van 1.250.000 euro, betaald met eigen middelen. “Het is zeker niet zo dat dit hun laatste geld was“, aldus de Privé.

Drie jaar later zijn de huizenprijzen in Amsterdam explosief gestegen en is hetzelfde pand rond de 2,5 miljoen euro waard, weet Privé. “Bij verkoop zal dit bedrag schitteren op de bankrekening van de Nieuwsuur-presentatrice en haar vriend.”

Tweebeeke had in 2001 een goedlopend bedrijf toen ze solliciteerde op een stageplek bij AT5. Ze wilde haar journalistieke droom najagen. Inmiddels is ze hét gezicht van Nieuwsuur.

Afgelopen voorjaar liep AT5 Tweebeeke nog tegen het lijf.

Foto: Foto: Stefan Heijdendael/NTR
41 Reacties op “Privé ontdekt: ‘Nieuwsuur-presentatrice is miljonair’”


 1. Peter

  dus door hard werken heeft ze geld verdient? Top! Ga zo door zou ik zeggen!

 2. APolak

  Mariëlle Tweebeeke van Nieuwsuur doet liever aan anti-Netanyahu-propaganda dan aan serieuze journalistiek, óók als het gaat om de nucleaire Holocaust die Iran aan het voorbereiden is!!!

 3. anonymous

  Verdient ze bij de NPO maar 100.000 per jaar?

 4. Mosselman

  zo zie je wat je met hard werken kan bereiken.

 5. Shlomo

  Ze is anti-Israël in haar berichtgeving terwijl Israël nooit iets verkeerd heeft gedaan in haar 71 jarige bestaan. De NOS moet eens aan tafel met haar zitten en dit bespreken….

 6. Sven39

  Hard werken (?); haar huis is door vastgoedspeculatie verdubbelt in waarde. Ja, zó kan iedereen wel rijk worden (met een beetje startkapitaal.)

 7. Robert

  De stap van AT5 naar de NPO is niet zo groot.

 8. NV

  Complimenten Mariëlle Tweebeeke . Hard werken loont.

  Alle snobs van RTL kunnen daar een voorbeeld aan nemen.

 9. Pauline25

  Helemaal top! Hard gewerkt en de juiste keuze gemaakt in het leven en nu doen wat ze het leukste vindt.

 10. Barbara

  @ NV

  Hard werken moet ruim worden beloond, maar niet door middel van míjn belastinggeld.

 11. b

  Geweldig , door hard te werken heeft ze iets bijzonders opgebouwd . Maar ik begrijp niet dat het iemand wat aangaat hoeveel centjes ze samen met haar man op de bank heeft.

 12. Otto Groeneveld

  Ja en?. Er zijn volgens gegevens van diverse universiteiten bijna 500.000 mensen die over een miljoen beschikken in de vorm van waarde betreft een huis, schip, land, enz. Staat niet op de rekening maar in waarde. Kijk je echter naar hoeveel mensen over een miljoen in cash beschikken dan kom je uit op, laatse cijfers, 120.000 plusminus. En ja daar horen veel mensen bij die voor de NPO werken.
  Ik vind het niet zo interssant over hoeveel geld deze stikkmuts beschikt. Het structurele wegkijken van duizenden aanrandingen door dit teutje is veel meer stuitend. Misselijk gutmensch die mag hopen dat ze nooit in het donker tegen de parels van Mark aanloopt. Gewoon keiharde realiteit Nederland 2017.

 13. Peter

  @Sven39

  Inderdaad hard werken, met haar eigen bedrijf. Die 1.250.000 zal ze eerst verdient moeten hebben om het huis te kunnen kopen….. ;-)

 14. Constant Lam

  Waarom lijkt het dat dit soort berichten over succesvolle mensen altijd als een verwijt klinken? Moet iets met de Nederlandse cultuur te maken hebben. Kudoos voor Tweebeeke! Gewoon door hard werken succesvol geworden. Na dit bericht zal echter de redactie van Nieuwsuur gaan morren en eraan gaan twijfelen of zij nu nog wel geloofwaardig de links-politiek correcte berichtgeving van de NPO kan verkondigen.

 15. Walter

  Grachtengordel!

 16. Stem; Partij voor de Vrijheid

  @Peter, dat linkse mens heeft op kosten van de staat een rijke vent gestrikt. Die heeft vervolgens het pand voor 1.250.000 euro betaald.

 17. Fisscher H.

  ………de zoveelste Lieke van Lexmond!

 18. Fisscher H.

  Netanyahu is een joodse held. Dat begrijpt Mariëlle Tweebeeke niet, omdat de meeste een laag IQ hebben op de NOS redactie!

 19. robb

  Goed gedaan Mariëlle.

 20. Ad

  Iedereen in Hilversum die een bekend gezicht heeft/krijgt, is toch een zelfstandige waar het omroepwerk slechts een van de inkomstenbronnen is.

 21. J

  Brrr. dat anti-Israël mensch!

 22. Arieh

  Ik zie hier de term hard werken voorbij komen, ik wil hier niet 1 of andere socialist uithangen maar boven een bepaald bedrag is de verhouding tot het harde werken en wat er tegenover staat redelijk zoek. Er zijn mensen die heel veel uur per dag werken en weinig verdienen. Hoe meer geld, hoe minder men werkt denk ik wel eens. Buiten dat zit het hem vaak in de juiste mensen kennen, wellicht opgroeien in de juiste omgeving e.d.

  Heb er verder niets op tegen, ik streef er zelf ook naar. Maar laten we niet doen alsof veel geld met een bedrijf hard werken betekent.

 23. Keesjan den Daas

  ik gun het haar van harte, ze is zeer bekwaam, een chirurg heeft het 3 dubbele, ook dat vind ik prima. een loodgieter heeft minder maar die mag mij nooit opereren, waarom niet, omdat hij dat niet kan!

 24. Marc

  Goed gedaan Marielle! En veel lef om een succesvol bedrijf op te geven om de journalistiek in te gaan. Ze is ook de enige in Hilversum die iets van economie en het bedrijfsleven begrijpt.

 25. Vin

  Echt zo’n D66 type. Economisch rechts en op het gebied van asiel/immigratie links!

 26. Shlomo

  Ze doet haar werk heel matig Keesjan den Daas; ze is heel erg negatief in haar berichtgeving met betrekking tot Israël, de joodse lobby en Trump!

 27. M

  Ze doet het goed, op alle vlakken. Klagers zijn links en jaloers.

 28. Bets

  Afschuwelijke vrouw!!!!! Altijd die handjes synchroon omhoog als zij een punt wil maken….mag ik een teiltje?

 29. aammehoela

  Een vakvrouw die blijkbaar mede dankzij haar man voldoende geld heeft. Nou en zou ik zeggen. Maar ja, de Telegraaf in zijn anti-PO beleid en Prive met zijn roddels. Dat zegt al genoeg.

 30. Otto Groeneveld

  aammehoela@ het is GEEN vakvrouw, verre van dat zelfs. Maar dat zijn geen objectieve meetpunten, als jij het een vakvrouw vindt, prima. Waar je wel de mist mee in gaat en behoorlijk is je opmerking over de Telegraaf en anti PO. Dan heb je de Telegraaf 2 maanden voor de landelijke verkiezingen NIET goed gelezen. Twee maanden iedere dag halleluja voor VVD,PvdA,CDA,D66, publieke omroepen, fantastische economische vluchtelingen, geweldig politie apparaat, Halleluja zeg. Geen KWAAD woord over de publieke omroep. Dus dat anti PO beleid is er NIET bij de Telegraaf. Meer opletten en gewoon af en toe die kut krant eens lezen.

 31. robb

  13.15 ;volgens mij zijn de klagers rechts en jaloers .

 32. G

  Onder zoveel verschillende “namen” Israël & nethanyahu verdedigen – best knap!

 33. E. Hartsma

  Een investering die misschien aardig wat oplevert als ze stoppen? Niks mis mee.
  Tot die tijd zit het kapitaal in stenen, dus wel doorwerken. Succes gegund.

 34. Jop

  Je wilt niet weten hoeveel NPO miljonairs er rondlopen. Dat zijn er meer dan je kunt bevroeden…

 35. Hans

  Mariëlle en haar man hebben het top gedaan. Door hard en vooral slim te werken kun je successen behalen.

 36. Gallus

  Vermoedelijk besteedt zij het net zo stijlvol als dat zij haar interviews doet!

 37. Hans

  Alles draait om relaties tegenwoordig, socializen en elkaar wat gunnen.

 38. Henk

  Stel dat een grote bank of organisatie een klant van jouw bedrijf is en je moet berichten over diezelfde klant, ben je dan nog objectief?

 39. Arnoud Tempelman

  Dat werkt zo. Je hebt een bedrijf dat huisvesting nodig heeft. Je leent geld bij de bank en koopt een pand dat je in je pensioen-bv stopt. Jouw bedrijf betaalt de huur, waarmee jij aflost. De belastbare winst van je bedrijf daalt en je vermogen groeit: zo verdien je twee keer. Elke slimme ondernemer doet hetzelfde.

 40. C

  @arnoud tempelman : Dit is wel heeeel kort door de bocht. De huur in je pensioen-BV is ook gewoon belast, weliswaar verminderd met de opbouw van je pensioen. Bij de uitkering van je pensioen betaal je alsnog belasting. Dus hoe je het wendt of keert, uiteindelijk wordt er gewoon netjes belasting betaalt!

 41. Jolanda

  Toch grappig dat zulke mensen gaan vertellen dat er weer bezuinigd moet worden en dat er geen alternatief is. Die gespeelde machteloosheid, en dat verhaal dan vertellen met een zekere minachting en spot.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.