Maarten van Rossem vindt Vlaamse Slimste Mens niks

Maarten van Rossem is niet gecharmeerd van de Vlaamse versie van De Slimste Mens, tevens de originele editie van het programma. Dat gaf hij maandagavond aan in Jinek. Veel mensen vinden de Vlaamse Slimste Mens juist leuker vanwege de vele humor in het programma, maar Van Rossem denkt daar anders over. “De Vlamingen lijden aan een hele reeks van ontvangende complexen die vooral anaal gestuurd zijn. Dat zie je in dat programma ook heel goed“, zegt het jurylid.

Van Rossem doelt op de vele ordinaire grappen in het programma van de zuiderburen. “Het gaat altijd over seks. Het allereerste seizoen hadden Philip en ik Vlaamse vragen. Wij vonden het een beetje pijnlijk dat het altijd over seks ging op zo’n kinderachtige manier. Wij wilden dat niet. Toen hebben we gezegd: ‘We willen andere vragen.’

Hij vindt het allemaal vooral heel flauw overkomen. “Er moet in dat programma voortdurend enorm gelachen worden, vooral om Geubels natuurlijk. Wij zijn één keer bij de opnames geweest en toen bleek dat ze die rommel van de autocue lezen. Dan denk je: hallo, als je je grappen niet eens ter plekke zelf kunt verzinnen.”

Na de Talpa-editie met Linda de Mol en de RTL-editie met Martijn Krabbé is De Slimste Mens in ons land pas populair geworden op NPO 2 met Van Rossem en Philip Freriks aan het roer.

Wie had het nou kunnen denken dat twee bejaarde mannen dit programma tot een succes konden maken, terwijl Linda de Mol hopeloos gestrand is bij ik geloof 400.000 kijkers met precies hetzelfde format. Het is gewoon uit België gekocht. Het is heel simpel: het is een Belgisch programma, zij het dat we er een veel beter programma van hebben gemaakt dan de Belgen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen