Maarten van Rossem vindt Vlaamse Slimste Mens niks

Geplaatst op Tue 25 Jul 2017 om 10:01

Maarten van Rossem is niet gecharmeerd van de Vlaamse versie van De Slimste Mens, tevens de originele editie van het programma. Dat gaf hij maandagavond aan in Jinek. Veel mensen vinden de Vlaamse Slimste Mens juist leuker vanwege de vele humor in het programma, maar Van Rossem denkt daar anders over. “De Vlamingen lijden aan een hele reeks van ontvangende complexen die vooral anaal gestuurd zijn. Dat zie je in dat programma ook heel goed“, zegt het jurylid.

Van Rossem doelt op de vele ordinaire grappen in het programma van de zuiderburen. “Het gaat altijd over seks. Het allereerste seizoen hadden Philip en ik Vlaamse vragen. Wij vonden het een beetje pijnlijk dat het altijd over seks ging op zo’n kinderachtige manier. Wij wilden dat niet. Toen hebben we gezegd: ‘We willen andere vragen.’

Hij vindt het allemaal vooral heel flauw overkomen. “Er moet in dat programma voortdurend enorm gelachen worden, vooral om Geubels natuurlijk. Wij zijn één keer bij de opnames geweest en toen bleek dat ze die rommel van de autocue lezen. Dan denk je: hallo, als je je grappen niet eens ter plekke zelf kunt verzinnen.”

Na de Talpa-editie met Linda de Mol en de RTL-editie met Martijn Krabbé is De Slimste Mens in ons land pas populair geworden op NPO 2 met Van Rossem en Philip Freriks aan het roer.

Wie had het nou kunnen denken dat twee bejaarde mannen dit programma tot een succes konden maken, terwijl Linda de Mol hopeloos gestrand is bij ik geloof 400.000 kijkers met precies hetzelfde format. Het is gewoon uit België gekocht. Het is heel simpel: het is een Belgisch programma, zij het dat we er een veel beter programma van hebben gemaakt dan de Belgen.”

Foto: KRO-NCRV
23 Reacties op “Maarten van Rossem vindt Vlaamse Slimste Mens niks”


 1. Anonymous

  Hij vindt sowieso niets leuk, behalve zichzelf.
  De Belgische versie is natuurlijk veel beter dan dat voorspelbare NPO gedoe.

 2. west

  En deze figuur dat zelf er altijd heel onverzorgd uitziet , en zich eens mag scheren en een naar de kapper mag gaan , zegt dat

 3. Antrax

  Maarten heeft humor.Hij kan het altijd zo treffend verwoorden dat ik bij zijn uitspraken bijna barst vaan het lachen, heerlijk.

 4. Onbekend

  Waarom altijd die verwijten wanneer iets is voorbereid in plaats van ter plaatse verzonnen, als het resultaat maar goed is maakt het toch niet uit.

 5. A van

  Blijft een ouwe zuurpruim, de nl versie is bagger.

 6. Antrax

  Herstel vaan =van.

 7. age

  Vlgs mij wordt er toch elke keer vrij veel naar de nl ‘baggerversie’ gekeken?

 8. J

  Typische arrogantie van een dikke nek van boven de rivieren.

 9. Gatsie

  Wat een mafkees. Geef die depressieve gek toch geen aandacht

 10. arie

  Zijn truc om altijd negatief te zijn, de linkse boodschap telkens uit te dragen met ouderwetse humor en “de leukste thuis”te willen uithangen kennen we nou wel en is m.i. uitgewerkt.

  Hij speelt die rol van oue brombeer en is eigenlijk een nagemaakte.

 11. Papegaaitje leef je nog.

  Maarten heeft groot gelijk. De Nederlandse Slimste Mens is echt veel leuker. In ieder geval veel beschaafder. Die Belgische versie is plat.

 12. H.

  Maarten heeft helemaal gelijk! Niet om aan te zien zoals eigenlijk alle programma’s daar in Vlaanderen -uitzondering is Canvas maar daar wel veel BBC en andere buitenlandse producties ….

 13. Gonzo

  Hij heeft wel deels gelijk, want het is bij de Vlaamse versie allemaal lolbroekerij, soms iets teveel van het goede.
  Trouwens van Rossum speelt een rol en dat doet hij heel erg goed…..

 14. @Arie

  Wees zelf eens de slimste dan en kijk niet als je je toch alleen maar ergert. Vergeleken bij jou is niemand genoeg brombeer, want zo zuur als jij zijn er maar weinig (gelukkig). Als je nou nog humor zou hebben, maar nee.

 15. De Leukste Thuis

  @arie
  Tue 25 Jul 2017 om 10:54

  Voor de duidelijkheid: mijn nick staat niet voor Maarten van Rossem… ;)

 16. critikast

  Ik heb geen enkel probleem van Van Rossum. Hij neemt nooit genoegen met halve verhalen en laat zichzelf altijd zien zoals hij is,. Daar kunnen heel wat mensen een voorbeeld aan nemen. Freriks mag wat mij betreft plaats maken voor een minder oubollige presentator, die wel weet wat er in de hedendaagse maatschappij omgaat !

 17. Anonymous

  @ critikast

  Dus jij weet hoe Van Rossem echt is, naprater.

 18. Vin

  De vlaamse versie is mij te gescript. Die zogenaamde spontane grappen van de jury zijn overduidelijk gescript.

 19. Prector

  “Van Rossem doelt op de vele ordinaire grappen in het programma van de zuiderburen.” Bij MC hebben ze weer moeite met luisteren en/of logisch denken. “Het allereerste seizoen hadden Philip en ik Vlaamse vragen. Wij vonden het een beetje pijnlijk dat het altijd over seks ging op zo’n kinderachtige manier.” Het zijn niet de grappen over seks, maar de seksuele quizvagen.

 20. Humus

  @Prector

  Dat komt helaas wel vaker voor MC. Ze luisteren maar half, flansen snel een artikel in elkaar, suggestieve kop er boven en klaar.
  Of het waar is maakt MC niets uit, alles voor de clicks!!!

 21. Zaszanorkz

  Dhr Van Rossem heeft wel gelijk. Ik heb ook een aflevering van de Belgische versie bekeken. Wat mij opviel was het enorme “ik hou van Holland” gehalte. Een schaterlachende overdreven lollige jury die krom lag om elk flauw grapje. Wat in mijn geval irriterend werkt op mijn netvlies.

  De Nederlandse versie blijft gelukkig meer in het kennisgebied met heel af en toe een
  grapje. Natuurlijk zijn er weleens van die gasten die proberen de lolbroek uit te hangen, maar wat ik dan vaak merk is dat hun “grapjes” vaak doodslaan.

 22. Danny Visser

  Ik vind de Nederlandse versie ook helemaal niets. Snap niet dat er nog steeds mensen blijven kijken naar zo’n achterlijk programma.
  Hebben dat trucje nu wel eens gezien hoor.

 23. Lies

  Hij viel door de mand bij Eva. Te ijdel en te gemaakt. Daar hebben de Belgen geen last van. Zelfspot is hun geheime humor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.