Peter R. de Vries: ‘Te veel aandacht voor Zomergasten’

Peter R. de Vries vindt dat de NPO 2-talkshow Zomergasten overdreven veel aandacht krijgt in de media. Dat zei de misdaadjournalist maandagavond in RTL Boulevard. Zomergasten wordt uitgebreid besproken en geanalyseerd in allerlei rubrieken in bijvoorbeeld de Volkskrant en NRC Handelsblad. “Wat mij altijd zo opvalt jongens, is dat íedereen het altijd over dat Zomergasten heeft. Er zijn grote bespiegelingen in de kranten en nabeschouwingen. Er kijken 500.000 mensen naar.

Peter van der Vorst vindt een half miljoen kijkers voor een drie uur durend tv-gesprek wél een prestatie van formaat. “Dat is toch knap in de zomer. Tegenover De Avondetappe vind ik het best goed voor zo’n drie uur durend mega-interview.”

De Vries: “Oké, nou vooruit dan.”

Van der Vorst is erg te spreken over de nieuwe host van Zomergasten. “Janine Abbring deed het heel goed als nieuwe presentator, vond ik. Ik vond de gast wat verwarrend met al die wetenschappelijke termen.”

Hij heeft de hele Zomergasten-aflevering uitgezeten. Luuk Ikink vond het ook allemaal goed, maar heeft het programma niet afgekeken.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen