‘Chantal en Wendy verdienen bijna evenveel bij RTL 4’

Chantal Janzen en Wendy van Dijk verdienen ongeveer evenveel geld bij hun werkgever RTL 4. Dat meldt weekblad Privé, het grootste showblad van ons land, op basis van ingewijden. Janzen en Van Dijk, die eerder dit jaar een trouwshow presenteerden op de familiezender, worden gezien als de grootste sterren van RTL 4, ná tv-koningin Linda de Mol. Ze presenteerden eerder dit jaar samen de trouwshow Janzen & Van Dijk. En daar worden ze goed voor betaald.

Hoewel Janzen níet getrouwd is met de baas en Van Dijk wél, houden ze er volgens Privé een gelijkwaardig salaris op na. “Hoeveel Wendy bij RTL verdient, is niet bekend. Over inkomens wordt nog altijd gezwegen in het wereldje. Maar in de wandelgangen wordt verteld dat zij een vorstelijk salaris ontvangt van rond de 1,1 miljoen euro per jaar”, aldus het blad.

Van Dijk doet een hoop voor RTL, maar zeven keer het salaris van de premier ontvangen is geen kattenpis. “Critici beweren graag dat zij dit vette contract te danken heeft aan haar machtige echtgenoot.

Toch zou Janzen niet echt voor haar onderdoen. “Alleen al bij RTL zou Chantal een inkomen genieten van rond de één miljoen euro per jaar. Wat dat betreft staat ze ongeveer gelijk met collega Wendy van Dijk. Maar Chantal doet nog zo veel meer dan het presenteren van RTL-programma’s.

Zo was ze recentelijk ook te zien in een reclame voor wasmiddelen. “Wat Unilever hiervoor heeft betaald, is niet bekend, maar het zal zeker enkele tonnen zijn.

Privé verwacht dat het bezit van Janzen twee miljoen euro waard is. Haar man Marco Geeratz zou nóg meer verdienen dan haar. Ze rijden rond in een door hem gekochte Porsche van 234.000 euro.

Van Dijk wordt volgens Privé geschat op ongeveer vier miljoen euro.

Het Privé-artikel ‘Wie is het meest vermogend: Chantal Janzen, Wendy van Dijk of Bridget Maasland?’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘Erland en Wendy verdienen samen 1,5 miljoen euro’ (vorig jaar)

Foto: RTL/Mike van den Toorn

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen