‘Annemieke Schollaardt is liefdesbaby Avrotros-bobo’

Rob Stenders is zo makkelijk terzijde geschoven bij NPO Radio 2, omdat zijn opvolger Annemieke Schollaardt de liefdesbaby is van Avrotros-radiobaas Daniël Dekker. Dat stelt Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, in zijn column op Radio.nl. Stenders wilde overstappen van Avrotros naar BNN-VARA, verwachtte zijn radioshow te behouden, maar werd pardoes uit de programmering gehaald. Schollaardt is nu de eerste vrouwelijke dj in Radio 2’s dagprogrammering.

Kicken denkt er het zijne van. “Rob Stenders moet zijn plekje inleveren omdat Avrotros-radiobaas Daniël Dekker zijn liefdesbaby Annemiek Schollaardt (amper 38) (…) op Radio 2 kwijt wil tussen de middag, in een programmering met verder louter mannen.

Dit voelt als een gedwongen huwelijk, vindt Kicken. “Om (ook richting politiek) een statement te maken ‘kijk ons nou eens geëmancipeerd bezig zijn bij de publieke omroep’.”

Radioluisteraars wíllen helemaal geen vrouwen, meent hij. “Feit blijft nou eenmaal dat (ook vrouwen) een mannenstem prettiger vinden om naar te luisteren op de radio dan een vaak schellere vrouwenstem. Ook ergeren vrouwen zich sneller aan (de mening van) een andere vrouw op de radio. Is allemaal onderzocht. Hoeven we niet raar over te doen.”

Zelf heeft Kicken niets tegen een vrouw op de radio, maar dan moet ze wel echt getalenteerd zijn. “Het zal geen makkelijke taak worden voor Annemiek Schollaardt om Rob Stenders op te volgen. Hij heeft, mede door zijn uitstekende muzieksmaak, een aantrekkelijk radioprogramma op poten gezet op het voorheen ingedutte Radio 2.”

Zij zal natuurlijk, in tegenstelling tot Rob Stenders, braaf de orders opvolgen van eerdergenoemde Dekker, die er om bekend staat geen tegengas of mensen in de pikorde boven hem te dulden“, besluit hij op Radio.nl.

Foto: Avrotros/Nico Kroon

 

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen