Discussie bij RTL Nieuws over vele Trump-tweets

De onophoudelijke stroom van Twitter-berichten van de Amerikaanse president Donald Trump zorgt voor discussie bij RTL Nieuws. Er wordt veel gedebatteerd over wat nou wel en niet relevant is. Dat zegt Amerikacorrespondent Erik Mouthaan tegen NU.nl. Eerst werd over álles wat Trump tweet bericht, maar dat is niet vol te houden. “We discussiëren bij RTL Nieuws ook dagelijks over de vraag of we niet te veel op zijn tweets ingaan. Of het niet te veel afleidt van de grote lijnen.”

Het tweetgedrag van Trump is fascinerend, vindt Mouthaan. “We krijgen een kijkje in zijn ziel geboden. We zien een president in real time reageren op wat er in de wereld gebeurt. Dat hebben we bij Obama en Bush nooit gezien. Die transparantie is verfrissend. Of dat altijd verstandige politiek oplevert weet ik niet.”

Mouthaan maakt inmiddels onderscheid tussen de politieke- en beleidstweets van Trump. “De druk die hij bijvoorbeeld uitvoert op de minister van Justitie om op te stappen is een politiek proces. Als hij daarover tweet ga ik niet meteen twee minuten in de nieuwsuitzending van half acht opeisen.”

Op het verhaal van de transgenders – die wil hij niet meer in het leger – slaat Trump wel direct aan. “Dan wil ik iets vertellen over de conservatieve achterban van Trump die het gevoel heeft niks voor elkaar te krijgen en over de connectie met het complexe zorgdebat. Dat is mijn taak.”

Iedereen kan op Twitter lezen wat de president zegt, maar er zijn ook mensen nodig om antwoord te geven op vragen als: ‘Waarom doet de president dit, wat betekent dit?

Het zomerinterview met Erik Mouthaan kunt u lezen op NU.nl.

Foto: RTL Nieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen