Albert Verlinde ontkent overstap naar SBS 6

Albert Verlinde stapt niet over naar SBS 6 om daar een showrubriek te gaan presenteren, zoals wordt gefluisterd in de wandelgangen. Dat vertelt de RTL 4-presentator in weekblad Story. Verlinde is de grootste vooravondster die RTL ooit gekend heeft, maar afgelopen seizoen is hij door de zender gedegradeerd tot de middagprogrammering. Volgens bronnen zouden hij, maar ook Winston Gerschtanowitz die nu al bij SBS zit en Peter R. de Vries zijn benaderd door SBS 6.

De showkenner weigert echter om na al die jaren RTL Boulevard nog showtelevisie te maken. “Het is wel zo dat ik soms benaderd word door partijen – of dat nou SBS6, de publieke omroep of RTL is. Maar die krijgen steevast hetzelfde te horen: Ik doe geen entertainment meer. Ik heb nu een totaal ander leven. Het is een fantastische tijd geweest, maar das war einmal.

Verlinde vindt het eigenlijk wel prima dat hij niet meer elke dag op de buis is. “Ik vind het fantastisch om weer vrije avonden te hebben. Om zeven uur ben ik gewoon thuis. Dat heb ik vijftien jaar lang niet gekend. Ik zit ook veel lekkerder in mijn vel.

Bovendien zijn zijn zakken al gevuld, al benadrukt Verlinde geen big spender te zijn. “Ik heb goede huizen en een goede auto. Dat is de voornaamste luxe die ik heb. Voor de rest ben ik niet iemand die het zoekt in ontzettend dure vakanties of rare aankopen.”

Ik heb geen enorm uitgavepatroon, terwijl ik het wel allemaal zou kunnen. Maar ik doe het niet. Wat dat betreft ben ik best een nuchtere Hollander.”

Het Story-interview ‘Albert houdt nieuwe liefde voor zichzelf’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Albert Verlinde: ‘Of ik naar SBS 6 ga? Nee!’ (augustus 2016)

Foto: William Rutten/RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen