AD heeft geen spijt van ‘smakeloze’ Nouri-foto

Het AD heeft er geen spijt van dat er vandaag in de krant een foto staat van Ajax-speler Abdelhak Nouri tijdens zijn onwelwording. Dat zegt Peter van Duyl, Chef AD Sportwereld, tegen Metro. Critici zoals Jack van Gelder vinden het ‘smakeloos’ en ‘walgelijk’ van het AD dat ze deze foto hebben geplaatst, maar nieuws is nieuws, zegt het AD. “Het was een verschrikkelijk voorval en we hebben begrip voor alle emoties. In onze ogen was dit echter wel dé nieuwsfoto van het weekend.

De mensen willen dit zien, aldus Van Duyl. “Wij vertellen een verhaal en daar horen woord en beeld bij. Ik snap heus wel wat de mensen zeggen en dat het gevoelig ligt.”

Van Duyl heeft nooit de bedoeling gehad om walging bij mensen op te roepen. “Het laatste wat wij willen is mensen op de verkeerde manier raken. Het is een confronterende foto van iets heel vervelends en mensen worden niet graag geconfronteerd met vervelende dingen.”

Of hij spijt heeft? “Ik sta nog steeds achter onze keuze, al heb ik alle begrip voor de gevoeligheden.

Eerder publiceerde dagblad Metro de foto ook. Niet in de krant, maar op de site. “Bij Metro besloten we daarop de foto te verwijderen“, aldus de gratis krant.

Lees ook: Jack van Gelder heeft moeite met Nouri-foto in AD (vandaag)

Foto: AD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen