Tim en Tofik teleurgesteld in anti-Boef-vlog Salaheddine

Tim Hofman en Tofik Dibi zijn teleurgesteld in vlogger Salaheddine Benchikhi vanwege zijn anti-Boef-vlog. Dat laten ze weten op Twitter. De homovriendelijke uitspraken van Ali B en Boef bij RTL hebben een hoop negatieve reacties opgeleverd onder moslims en diverse islamitische vloggers kwamen met kritische vlogs. Zo ging cabaretier Benchikhi, bekend van media-optredens bij onder meer Pauw en Ajouad: kaaskop of mocro?, de straat op om anti-Boef-geluiden los te krijgen.

Benchikhi wilde weten of de blanke Nederlanders de twee islamitische rappers ook hypocriet vinden. “Recent namen Ali B en Boef het op voor homo’s en het homovaderschap of weet ik veel, zoiets. Heel veel moslims dachten er het zijne van en dachten: dat zeggen ze alleen maar om carrière te maken. Hoe kun je het nou vanuit Boef zijnde ineens voor homo’s opnemen?“, luidt zijn intro.

Aan alle passanten vraagt hij: “Denk je dat Boef en Ali B echt serieus begaan zijn met het lot van homo’s of omdat ze het carrièretechnisch voor hen opnamen?

Benchikhi komt met veel suggestieve vragen als ‘Gebruiken ze niet alleen de homo’s om zichzelf te profileren en te klimmen?’. En: ‘Denk je dat als je het voor homo’s opneemt dat je dan ook makkelijker carrière maakt?’

Als iemand antwoordt: “Ik denk omdat homo’s in Nederland zeg maar best wel veel op hoge posities zitten, waarbij ze veel invloed…“, vult Benchikhi in: “Macht.” “Macht. Ja.

Benchikhi: “Mag je dan nog wel gewoon je mening hebben over homo’s dan?

Tim en Tofik

Heel flauw, vindt Dibi, die eerder kritiek kreeg van Benchikhi over zijn coming-out. “Taz, wat ’n zielige actie Salaheddine. Vooral jij bent nu carrièretechnisch om zehma props van mocros te krijgen. Echt teleurgesteld.. Als je wakker ligt van het geluk van andere mensen ben je een zielig hoopje mens.

De intro, waarin Benchikhi duidelijk zijn desinteresse laat blijken over het onderwerp homohuwelijk, is volgens Dibi ook erg flauw. “Hij wist heel goed waar de discussie bij RTL Late Night over ging. Hij deed voor zijn kijkers alsof… Ik hoop dat z’n kijkers zien hoe doorzichtig ’t is.

Tim Hofman vindt Benchikhi heel suggestief bezig: “Ik vind hem altijd zo’n slechte interviewer. óf hij doet een suggestie, óf hij gaat in debat met wie hij interviewt. nooit nieuwsgierigheid.

Kijk ook dat openingstekstje hahaha. Yeah lekker onverschillig ‘homo’s ofzo’. Heeft zich eerst twee dagen op zitten vreten, dan dit doen.

De boef waarin Benchikhi het anti-homo-sentiment onder moslims aanwakkert wordt gesponsord door Blub en Blub, ‘de leukste en lekkerste viszaak in Utrecht’:

Foto: Wikiportret, Bob Bronshoff, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen