Woede over azc in GTST: meer of minder Meerdijk?

Geplaatst op do 29 jun 2017 om 9:06

De verhaallijn over vluchtelingen in Goede Tijden Slechte Tijden wekt woede op bij kijkers. Zij ergeren zich eraan dat het personage van meisjesidool Buddy Vedder wel héél fanatiek in de bres springt voor vluchtelingen. De boze reacties kwamen gisteren aan bod in RTL Boulevard. Aan de desk werd weer zeer politiek correct gereageerd. Peter R. de Vries sprong nog net niet achter de desk vandaan in een strak Arabisch shirtje, maar Bridget Maasland deed nauwelijks voor hem onder.

De presentatrice mocht reageren op reacties van kijkers als ‘Vluchtelingen-verhaallijn doet mij overwegen te stoppen met kijken naar GTST’, ‘Jeetje, wat een promotie voor asielzoekers zeg!’ en ‘Ik walg ervan dat GTST overal op in moet haken. Nu asielzoekers, pleur toch lekker op.’

Maasland, die in een dure wijk in Amsterdam woont waar geen plek is voor een azc, begrijpt niets van die kritiek: “Absoluut niet. Volgens mij is GTST juist een aangewezen plek om als afspiegeling van de samenleving te fungeren. Daar hoort dit ook bij. Waarom zou je dit onderwerp mijden?

Als Ruben Nicolai aangeeft dat politieke kwesties meestal worden vermeden in soaps, antwoordt Maasland: “Dit is toch ook een menselijke kwestie hoe je ermee omgaat? Hoe je met vluchtelingen omgaat? Hoe je met andere mensen omgaat die hier niet vandaan komen? Die vluchten? Die niet weten? Het heeft toch niet alleen een politiek aspect mag ik hopen?

Het gaat er juist om dat we moeten inzien dat het net zulke mensen zijn als jij en ik en dat we er op een normale manier mee om moeten gaan.”

Wel vindt Maasland het een beetje gek dat de GTST-vluchtelingen ineens allemaal vloeiend Nederlands spreken. “Die kritiek kan ik me wel een beetje voorstellen. Hij doet uitspraken in heel erg ABN, maar dat hij dan wel net de plank misslaat. Hij zou dan zeggen ‘het hout misslaan’. Dat is een beetje te obvious. Dat ligt er te dik bovenop en daar hadden ze rekening mee moeten houden.

De kijkcijfers van GTST zijn de laatste wat lager. Soms kijken er zelfs minder dan een miljoen mensen. Heeft dat te maken met Buddy Vedder die ‘Vluchtelingen tellen mee! Geef ze snel een azc!’ roept? “Ze denken zelf dat het er niets mee te maken heeft dat er dit soort onderwerpen worden aangesneden dat er af en toe kijkers van af gaan. Het zijn nog steeds 1,2 miljoen kijkers elke dag, dus het doet het hartstikke goed. Af en toe zien ze een soort daling en dan weer een stijgende lijn, dat hoort erbij.

Monica Geuze, een YouTube-bekendheid die ook in de Boulevard-studio zat, mocht het afmaken. Zij begrijpt ook niks van de kritiek: “Wie heeft er ooit last gehad van een asielzoeker of een vluchteling?

Foto: RTL
41 Reacties op “Woede over azc in GTST: meer of minder Meerdijk?”


 1. brown steve.

  o. daar is die laml.l weer?
  een min mannetje,t lijkt wel een broertje van kereltje pecholt,
  och, en maasland is gewoon een domme k.dt

 2. Edwin

  Ze mat je wel af in bed, onderdeurtje Brown.

 3. C

  Ik heb een vermoeden dat Boulevard dezelfde kijkcijferweg als late night gaat belopen. Ik verwacht dat dit alsmaar gaat dalen. Zeker als het straks twee keer per avond en zeven dagen per week uitgezonden gaat worden. Daarnaast veel te veel nietszeggende en irritante deskundigen. Laat staan luuk met zijn schijtlollige rubrieken. Wat denken jullie?

 4. Luuk

  Dom RTL volk, weten niet wat islam inhoudt.

 5. Sukk0l

  De vluchtelingen verhaallijn is niet slecht omdat het over vluchtelingen gaat. GTST heeft immers vaker controversiële verhaallijnen gedaan. Het probleem hier is dat een in Nederland geboren, vloeiend Nederlands sprekende Turk een Afghaan speelt. Compleet met hipster kapseltje. In Afghanistan spreken ze dari, een dialect van Farsi, de taal van Iran. Dit is een Indo-Europese taal die in niets op Turks lijkt. Dit onderstreept alleen maar het overkoepelende probleem dat gtst momenteel plaagt: slechte schrijvers. Suffe verhaallijnen die continu in herhaling vallen. De huidige eindproducent moet zsm vervangen worden. Zelfs de comeback van Inge Ipenburg was een complete ramp. Onbegrijpelijk dat dit nu al zo lang doorgaat.

 6. Mike

  Ik heb er moeite mee dat RTL dit de kijkers zo dwangvoedert en dat er bovendien geen enkele ruimte is voor een tegengeluid. Dat zet kwaad bloed bij kijkers die in wijken wonen waar wel veel problemen zijn met immigranten. Het wordt onacceptabel gemaakt om een kritische noot te geven.

  En over de keuvelende Monica Geuze: haar succes zegt wel iets over de leegte en domheid van onze tijd.

 7. Mike

  De ‘vluchteling’ die ze opvoeren, is ook een gesaneerde versie van de werkelijkheid. Hipstertje, knap, ongevaarlijk.

 8. Walter

  Prima van GTST dat ze dit willen aansnijden, maar voeg ook gelijk een personage toe, die zichzelf opblaast uit naam van de islam (<— dit is ook actualiteit, net als vluchtelingenproblematiek)…

 9. Annoniemus

  Idioterie ten top van GTST , waar alles onwerkelijk is, en een azc helemaal nergens op slaat !!!!!

 10. genoegisgenoeg

  gtst is al een tijd lang zeer slecht geschreven met ex Spangas b acteurs in de hoofdrol,
  althans ze noemen zich acteurs maar zijn gewoon van de straat geplukt!
  en al die bn ers die zijn zo politiek correct want zeg maar iets wat misschien je reputatie kan schade dat gaat niet gebeuren of ze zijn gewoon dom !wat vaak voorkomt!

 11. Jubbetje

  Als die bn- ‘ers een azc in hun omgeving zouden krijgen dan zou ik ze ook wel eens willen horen.
  Hypocriet zooitje daar bij Boulevard incl. plofkip Bridget, och een gemeen lachje had ze al over zich. Peter R wordt teveel naar zijn mening gevraagd tegenwoordig.

 12. Ron

  Het zou hypocriet zijn om er helemaal geen aandacht aan te besteden. Dus het was een kwestie van tijd totdat de hele vluchtelingen opvang in een verhaallijn van GTST zou komen. Logisch en zeer terecht.

 13. arie

  Ik kijk al lang niet naar de serie GTST.
  Het werd een eenheidsworst met zelfde verhaal lijnen, C acteurs etc.

  Maar wat ik hier zo al lees, heeft m.i. blijkbaar ook bij RTL het linkse NPO virus toegeslagen.

 14. Roland Freischler

  Goh, het lijkt de NOS of VARA wel dat GTST tegenwoordig.

 15. Bertje

  Dat vluchtelingen ongeloofwaardig worden neergezet in GTST, daar mag je best kritiek op uiten. Dat RTL boulevard door de Amsterdamse grachtengordel wordt gemaakt, dat merk je op dit soort momenten ook. Ontkennen dat er ook veel economische immigranten zijn, die schaden toebrengen aan de maatschappij en de verzorgingsstaat ondermijnen, maakt het GTST-verhaaltje politiek correct en dat wordt niet voor zoete koek aangenomen door de kijkers.

 16. Mike

  Het toont ook hun totale onwetendheid. Hun naïviteit aangaande dit onderwerp.

 17. mix

  Wat Ruben zei is zo gek nog niet. Voor veel mensen is 20 minuten GTST even onspannen en ontsnappen van de realiteit na een lange dag werken. Even niet bezig zijn met wat er in de echte wereld speelt. Men moet goed begrijpen dat soap nog steeds fictie is en dat hoort eigenlijk zo te blijven. Wat is dan het volgende? Protesten tegen aardgaswinning in Meerdijk met Peter Blok als een soort Henk Kamp? Een verhaallijn over vluchtelingen hoort wat mij betreft niet thuis in een soap. Hoe goed de bedoeling misschien ook is.

 18. David

  Ik wil een Meerdijk voor de Meerdijkers!!!

 19. A.M

  Sommige mensen denken dat een soap het echte leven is! Gelukkig niet zeg!!

 20. Wolter

  De enige die echt begrijpt hoe het zit was Jos gisterenavond! AZC, weg ermee! En tegen Rover: heb je in broek geplast, jochie? Ijzersterk..

 21. G.W.

  11;44
  Haha idd go Jos…..geweldige kerel die jos ik mag hem wel.!!

 22. Momo

  “Wie heeft er ooit last gehad van een asielzoeker of een vluchteling?”

  Mensen die in de buurt van een AZC wonen.

 23. Prins AA

  @Sukk0l

  Nou, “momenteel”? Ik kan me nog herinneren dat Zuid-Afrikaan Sylvester (Johnny de Mol) vanuit zijn geboorteland naar Meerdijk kwam. Die sprak geen Afrikaans maar Standaardnederlands. Tja…

 24. Prins AA

  @Mike

  Dus de gemiddelde vluchteling is gevaarlijk, wou je zeggen?

 25. Noëlla

  Erg ongeloofwaardig. De vluchteling waar het allemaal omdraait ‘Amir’ is niet ‘de gemiddelde’ vluchteling. Verre van zelfs. Hoogopgeleid, spreekt zo goed als vloeiend nederlands en heeft de looks van een model…nee over dit ‘soort’ vluchtelingen klaagt geen enkele Nederlander natuurlijk.

 26. Marly van der velden Lover

  Ik ben die verhaal-lijn met dat AZC en die vluchtelingen ook meer dan zat!
  Nu weten we het wel wat die Rover (die op jongens valt) voor asielzoekers is.
  allemaal linkse rakkers bij gtst bah bah

 27. Leo

  Migrant is niet gelijk aan vluchteling, wanneer dringt dat nu eens door? We verkwanselen Nederland door zoveel gelukzoekers op te nemen. De feiten liggen al op tafel. 90% of meer heeft een uitkering en zal nooit! werken, belasting betalen en meedoen met onze maatschappij.

 28. Karin

  Wij boycotten GTST al bij ons thuis. Het lijkt verdorie wel of we naar de NOS, NTR ,EO ,VARA of nieuwsuur of zo zitten te kijken. Wij zijn er klaar mee met dat gelieg over werkende en zielige Gelukzoekers. Wilders heeft Gelijk. Eruit met dat uitkering en woning bezet houdende spul.

 29. Tuurlijk

  Wat goed van je, Karin. Lees je nu een boek rond die tijd?

 30. Sam

  Hilarisch dat mensen klagen dat deze vluchteling GTST ongeloofwaardig maakt. Nee, zonder was het allemaal waarheidsgetrouw natuurlijk. Haal je kop eens uit je aаrs, dom volk!

 31. Blubdub

  RTL4 is een pulp zender geworden, weg er mee.

 32. Dorien

  Dat ventje die Rover speelt helpt zo heel zn “carriere “om zeep met deze verhaallijn. Gtst stop met deze onzin!!! Die vluchteling eruit en neem Sjors maar mee.

 33. Yoshi

  @tuurlijk,

  Hahahahahahaha

 34. Mark

  Doe maar Minderdijk voortaan.

 35. Roger

  @Sam

  Het is toch echt Bridget die de vergelijking met de werkelijkheid maakt.

 36. ziezo

  Natuurlijk hebben we wel last van die gelukszoekers, ze persen onze sociale zekerheid en woningmarkt uit, maar dat willen de media zoals de NOS en RTL4 natuurlijk niet weten.

 37. ano@niem.nl

  Heel RTL is linkse propaganda geworden en daar lopen mensen nu voor weg. Men is het geleuter zat over vluchtelingen en ook over roetpieten.

 38. John Duikersloot

  Meisje Geuze, net uit de luiers, meent ook iets populistisch te zeggen;

  “Wie heeft er ooit last gehad van een asielzoeker of een vluchteling?”

  Juist mensen die er ver vanaf wonen, hebben nergens last van, ook Miep Maasland niet.
  Ze kunnen beter stoppen met GTST. wat is het volgende?
  Buddy de sukkel heeft een wietplantage in zijn hok.

 39. Dat

  Ze mogen meer moeite doen. Decor kunnen opzetten met meer dan een persoon. Dat gedoe met een interview ergerde ik me ook aan.
  Dat kan niet, net als interview of special maakt met homo’s.

  Die Jos verhaallijn is ook frustratie, maar wel eentje van oude stempel/positieve. In de goede richting dus. Pijnenburg zal wel iets minder blij mee zijn denk ik.

  Nu zou Nick eigenlijk terug moeten komen, door middel dat hij nu in dat azc werkt.

 40. Anya

  Het zou beter (en interessanter) zijn als er een asielzoeker naar gtst kwam die de taal niet kan spreken en niks weet over de Nederlandse cultuur. Langzaamaan begint hij Nederland meer te begrijpen en begint hij steeds beter Nederlands te praten. Maar in plaats daarvan heeft gtst iemand gekozen die vloeiend Nederlands praat en eruitziet als een fotomodel. Niet echt geloofwaardig, sorry hoor.

 41. Hahaha!

  @Dat Jij bent een asielzoeker die nog nauwelijks Nederlands spreekt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.