Peter R. hijst Boulevard-collega’s in Arabisch shirtje

Peter R. de Vries heeft zijn collega’s van RTL Boulevard zo ver gekregen om te poseren in een shirtje met een Arabische tekst. Dat laat hij weten op Twitter. De Vries droeg gisteren, op de dag dat Geert Wilders in de Tweede Kamer uitgebreid de ruimte kreeg om te ageren tegen de islam, op RTL 4 een shirtje met de tekst ‘welkom’ in het Arabisch. Hij had ook shirts meegenomen voor alle andere sterren in de studio. Zelfs voor Gerard Joling, die bekendstaat om zijn kritische mening over de islam.

Presentator Beau van Erven Dorens gaf De Vries ruimte om te vertellen over zijn shirtje. “Ja, mooi hè? Dat is Arabisch. Spreek je dat? Nee, hè? Er staat ‘welkom’ en dat is een initiatief van de stichting ‘Who Cares’. Het is bedoeld als een soort tegenwicht tegen het feit dat vluchtelingen uit Syrië soms nogal grimmig hier worden ontvangen en bejegend. Dit is een welkom.”

De Vries riep kijkers op om de shirtjes te kopen voor 15 euro per stuk. “Voor jullie heb ik er allemaal één meegenomen onder de voorwaarde dat je hem in de uitzending een keer aan doet. Jij ook Gerard.

Van Erven Dorens verbaasde zich erover. “Ik weet niet of Gerard überhaupt zin heeft om hem aan te trekken. Hier zeg je mee: ‘Ja, jongens, kom maar allemaal hier naartoe, wij willen jullie graag ontvangen.’

Joling: “Als ze zich gewoon aanpassen aan het Nederlandse gebeuren, komt het toch allemaal goed hoop ik een keer?

Het shirtje dat De Vries droeg, is eerder ook al door veel bekende Nederlanders gedragen. Ze poseerden daar in juni mee op Instagram.

Nu poseert ook RTL Boulevard met het shirtje, is te zien op een Twitter-foto van De Vries. Boulevard-gezicht Luuk Ikink poseert níet met het shirtje. Daarmee zijn zijn kansen op een rol in een film van Sanne Vogel verkeken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen