Nieuwsuur-baas kijkt altijd met achterdocht naar EO

Joost Oranje, de hoofdredacteur van Nieuwsuur, kijkt altijd met een bepaalde achterdocht naar de programma’s van de EO. Dat heeft hij gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Oranje gaat er niet vanuit dat de programma’s van de EO objectief zijn. Hij denkt dat ze altijd een bepaalde missie hebben. “Bij programma’s van de EO heb je natuurlijk altijd wel zoiets van: welke verborgen boodschap zit erachter en zit erin? Dat is ook logisch, want het is natuurlijk een getuigenisomroep.

EO-presentator Tijs van den Brink, ook in het Mediaforum, schrikt daarvan: “Nou, nou, nou, nou, nou, nou, we maken al jarenlang journalistieke programma’s Joost.

Oranje: “Dat is wel zo, maar dan nog: in de keuze van de gasten en in de onderwerpen voel je dat natuurlijk wel. En nogmaals: ik vind dat heel goed, want als je voor dit omroepbestel gekozen hebt, dan moet je het ook op die manier uitvoeren. Daar is de EO in elk geval consequent in.”

Van den Brinks programma Tijs en de Ramadan vindt Oranje wel objectief. “In dit geval vind ik het goed – althans, zo heb ik het ervaren – dat het vooral een journalistieke lijn had. Dat proefde je vooral.”

Foto: NOS

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen