Tv-recensent Volkskrant heeft al tijden stukke televisie

‘Koketterie van de intellectuelen’, noemt Özcan Akyol de mensen die iets te graag roepen dat hun televisie al jaren niet meer werkt of dat ze er zelfs geen een meer hebben. Vandaag komt die koketterie uit de Volkskrant-hoek: tv-recensent Paul Onkenhout heeft al jaren een stuk toestel. “Ik kijk bijna nooit meer tv, tenminste, niet op de ouderwetse, lineaire manier. Bovendien maakt het toestel al een tijd een raar geluid, een hoge pieptoon die ik nog wel kan verdragen, maar mijn zoon niet.

Onkenhout peinst er niet over om een nieuwe tv te kopen. “Ik voel geen noodzaak een nieuw toestel aan te schaffen. Dagenlang gaat de tv hier vaak niet eens aan.

Hij gaat niet als een kuddedier wachten tot iets wordt uitgezonden. “Er is zoveel meer dan ouderwetse tv, Netflix om te beginnen en niet te vergeten de mogelijkheid om programma’s of fragmenten (…) later eens rustig terug te kijken als dat moet van Twitter.

De afgelopen maanden heb ik, ouderwets lineair, maar naar een handjevol programma’s gekeken. De trend is duidelijk. Elk jaar gaat de gemiddelde kijktijd achteruit.

De kijker is zijn eigen zenderbaas geworden, stelt hij. “Het is snel gegaan.

De Volkskrant-recensie van Paul Onkenhout kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wikimedia

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen