‘Het nieuwe 3FM matchte niet met luisteraar’

Het nieuwe NPO 3FM dat in november gelanceerd werd, met meer nieuwe hits en meer hiphop, matchte niet met wat de luisteraar wil. Daarom is vanochtend het format Music Starts Here gelanceerd. Dat heeft Domien Verschuuren gezegd voor de camera van RTL Boulevard. Verschuuren is verheugd. “We hebben vandaag de slogan ‘Music Starts Here’ geïntroduceerd. Eigenlijk zeggen we daarmee: ‘Bij ons voel je de grenzeloze liefde voor muziek, voor popmuziek’“, legt hij uit.

3FM sluit daarmee een experimenteel avontuur af. “De afgelopen zes maanden, sinds november, hebben we iets nieuws geprobeerd. We zijn eigenlijk nooit gestopt met het luisteren naar onze luisteraars. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat luisteraars echt wel veel goede punten hadden.”

We zijn teruggegaan naar ons muzikale DNA en hebben gekeken wat we als 3FM altijd gedaan hebben en waarom dat nu niet meer helemaal matcht met dat wat onze luisteraars willen. Daar kwam uit dat we terugmoeten naar de basis, naar de liefde voor muziek. Dat gaan we vanaf vandaag weer meer dan ooit brengen.”

Nu draait 3FM weer meer oude hits. “Ik wilde altijd al een programma maken dat je voorstelt aan nieuwe muziek, maar ook dat je de garantie hebt dat je dingen kunt meezingen. Ik heb vanmorgen weer een wat ouder plaatje van Coldplay gedraaid en weer eens Locked Out Of Heaven van Bruno Mars erbij gepakt.”

Dat zijn tracks die ik hiervoor niet zo veel draaide. Er zat heel veel nieuwe muziek tussen en hits van nu. Terwijl ik het juist lekker vind als luisteraar om mee te kunnen zingen als ik wakker word. Je gaat meer herkenbaarheid krijgen op de zender.

Foto: Radio 3FM

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen