Songfestival-Sieneke kijkt vooral naar RTL en SBS

Songfestival-legende Sieneke Peeters, bekend van de vrolijke meezinger Sha-La-Lie, kijkt vooral naar programma’s van de commerciële omroepen RTL en SBS. Dat geeft ze aan in een vraaggesprek met het AD. Haar favoriete serie is Celblok H op SBS 6 en verder is ze gek op het amusement van RTL 4. “Programma’s als Alles mag op vrijdag of Ik hou van Holland. Daar zitten spelletjes in die je ook met je vrienden of familie thuis kunt doen. Dat doen we dus ook“, legt de zangeres uit.

Peeters kijkt ook naar documentaires, maar niet naar die ingewikkelde van de NPO. “Spannende documentaires als Beruchte gevangenissen en Ontvoerd van John van den Heuvel blijf ik ook tot het allerlaatste moment kijken. Ik moet gewoon weten hoe het afloopt. Ik ga pas iets anders doen tijdens de reclameblokken.

Verder staat RTL Boulevard ‘standaard’ bij haar aan, maar ‘meer als achtergrond’. En wie haar favoriete presentatoren zijn? “Chantal Janzen. Zij brengt humor in een programma. Ook Linda de Mol en Jandino Asporaat zijn goed.

Af en toe zet Peeters hem toch op 1, 2 of 3, namelijk voor Penoza, Muziekfeest op het Plein, De Beste Zangers en Romy Monteiro.

Dat Peeters uit de kast komt als tv-genieter is overigens wel verfrissend. Vaak geven mensen in dit soort interviews aan dat de televisie al drie jaar stuk is of het geluid het niet meer doet.

Het AD-interview met Sieneke Peeters kunt u lezen via Blendle. Al haar hits kunt u beluisteren op Spotify.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen