RTL gaat videoreclames verkopen voor Telegraaf

Geplaatst op vr 30 jun 2017 om 10:00

RTL Nederland gaat online video-advertentieruimte van de TMG-merken De Telegraaf en Dumpert verkopen. Dat heeft RTL laten weten. De bedrijven delen de visie dat ze elkaar op lokaal gebied kunnen versterken en adverteerders daarmee een kwalitatief alternatief bieden voor de grote internationale spelers. RTL heeft haar positie als lokaal saleshuis de afgelopen jaren verstevigd en serveert video’s op onder meer RTL XL, YouTube, RTL MCN en derde partijen zoals StyleHaul.

TMG ziet vanwege de groei van digitale media en de transitie van woord naar beeld veel kansen op het gebied van video advertising. Dankzij deze samenwerking verbreedt en versterkt TMG z’n commerciële slagkracht op gebied van online video. Tegelijkertijd blijft het ook zelf video-advertenties verkopen.

Ton Rozestraten, Chief Commercial Officer RTL, laat weten: “Met deze samenwerking bieden we adverteerders en mediabureaus meer bereik en relevant umfeld voor hun campagnes. Ik ben er trots op dat we hiermee een kwalitatieve bereikspropositie kunnen bieden als alternatief voor de grote internationale partijen.

Ernst Keyzer, directeur TMG digital, zegt: “Met de digitale proposities van De Telegraaf en Dumpert realiseren we indrukwekkende bereikcijfers binnen verschillende doelgroepen: maandelijks ruim 24 miljoen videoviews op Telegraaf.nl en 150 miljoen videoviews op Dumpert.nl. Door de handen ineen te slaan met RTL kunnen adverteerders en mediabureaus hun campagnes kwalitatiever en over de volle breedte van het medialandschap inzetten.

Foto: RTL
8 Reacties op “RTL gaat videoreclames verkopen voor Telegraaf”


 1. Wolf

  Subliem.

 2. Otto Groeneveld

  Prima lekker laten samenwerken die wegkijkende gutjes.

 3. Jip

  Je moet er maar trek in hebben.

 4. J

  Dumpert “kwalitatief Umfeld”?

  Is de standaard bij “internationale partijen” zoals Unilever al zover gezakt dan?

 5. West, voor de belg de kaaskop

  EEN KAT IN T NAUW MAAKT GEKKE BOKKESPRONGEN

 6. Robert

  Opmerkelijk nieuws, dit geeft aan dat de TMG liever met RTL in zee gaat dan met John de Mol en SBS. Goede keuze, laat die domme SBS fans hier maar lekker dom lullen, dat past goed bij het beeld en imago wat SBS heeft.

 7. Blabla

  En omdat de tering naar de nering gezet moet worden wordt er geproost met bier ipv Champagne…

 8. Walter

  Saai artikel zeg!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.