RTL gaat videoreclames verkopen voor Telegraaf

RTL Nederland gaat online video-advertentieruimte van de TMG-merken De Telegraaf en Dumpert verkopen. Dat heeft RTL laten weten. De bedrijven delen de visie dat ze elkaar op lokaal gebied kunnen versterken en adverteerders daarmee een kwalitatief alternatief bieden voor de grote internationale spelers. RTL heeft haar positie als lokaal saleshuis de afgelopen jaren verstevigd en serveert video’s op onder meer RTL XL, YouTube, RTL MCN en derde partijen zoals StyleHaul.

TMG ziet vanwege de groei van digitale media en de transitie van woord naar beeld veel kansen op het gebied van video advertising. Dankzij deze samenwerking verbreedt en versterkt TMG z’n commerciële slagkracht op gebied van online video. Tegelijkertijd blijft het ook zelf video-advertenties verkopen.

Ton Rozestraten, Chief Commercial Officer RTL, laat weten: “Met deze samenwerking bieden we adverteerders en mediabureaus meer bereik en relevant umfeld voor hun campagnes. Ik ben er trots op dat we hiermee een kwalitatieve bereikspropositie kunnen bieden als alternatief voor de grote internationale partijen.

Ernst Keyzer, directeur TMG digital, zegt: “Met de digitale proposities van De Telegraaf en Dumpert realiseren we indrukwekkende bereikcijfers binnen verschillende doelgroepen: maandelijks ruim 24 miljoen videoviews op Telegraaf.nl en 150 miljoen videoviews op Dumpert.nl. Door de handen ineen te slaan met RTL kunnen adverteerders en mediabureaus hun campagnes kwalitatiever en over de volle breedte van het medialandschap inzetten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen