Peter R. de Vries vindt media te negatief over Trump

Peter R. de Vries vindt dat de media te vaak negatief bericht over de Amerikaanse president Donald Trump. Dat zei hij woensdagavond in de talkshow Jinek. Eva Jinek liet een fragment zien van Trump die de nieuwe Ierse premier telefonisch feliciteert. Tegelijkertijd was hij aan het flirten met vrouwelijke pers. “Er is hier veel van je Ierse pers, die ons in de gaten houden. Ze gaan nu de kamer uit. Waar kom jij vandaan? Kom eens hier. We hebben hier hele mooie Ierse pers. Waar ben jij van?

Hij wuifde een dame naar voren. Zij zei: “Ik ben van RTE News. Misschien kent hij me nog, Katrina Parrington.” Trump: “Ze heeft een hele mooie glimlach, dus ze zal wel heel aardig voor je zijn.”

De Vries vindt dat Jinek dit erg negatief uitlicht. “Ik heb dit hele gesprek gezien en wat mij opvalt is dat hier in de pers erg negatief over wordt bericht, terwijl als je dat hele gesprek even bekijkt, dacht ik eigenlijk: best vriendelijk, helemaal niet onaardig. Ik ben geen Trump-fan, maar dat viel me toch op.”

Vindt hij dat er sprake is van framing? “Het is toch wel een beetje dat álles wat hij doet negatief benaderd wordt.”

Jinek is het niet eens met De Vries: “Ik heb niet alles gezien, moet ik eerlijk zeggen, maar ik erger me aan dat gebaar van: jullie lachen zo mooi, kom eens even hier.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen