Tom Egbers: ‘Of ik Jack van Gelder achterna ga?’

Geplaatst op do 29 jun 2017 om 15:00

NOS-ster Tom Egbers is niet bezig met een transfer naar een andere omroep. Dat laat hij vandaag weten in het AD. Zijn voorganger bij Studio Voetbal, Jack van Gelder, koos voor een commercieel avontuur bij Ziggo Sport. Is Egbers zoiets ook van plan? “Daar ben ik niet mee bezig. Ik zeg niet dat het niet gebeurt. Ik heb wel ideeën voor tv-programma’s. Het is nu nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik ooit helemaal los zal komen van de sportjournalistiek.

Maar zijn leven beperkt zich niet tot buitenspel en 0-2, benadrukt Egbers. “Zo wil ik ook niet herinnerd worden.”

Egbers wil méér kansen krijgen. “Ik heb weleens een biografie geschreven over Rory Storm, die aan de basis stond van de popmuziek. Dat vind ik ook interessant om te doen. Ook een reisprogramma is denkbaar.

De presentator is al meer dan 30 jaar werkzaam bij de NOS.

Het AD-interview met Tom Egbers over Johan Cruijff kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS
8 Reacties op “Tom Egbers: ‘Of ik Jack van Gelder achterna ga?’”


 1. Gupje

  Wat me ook wel iets voor Tom lijkt: een soort Ushi en Van Dijk-achtig concept. Verkleed als Mart Smeets interviewt Tom buitenlandse sporters en op het moment suprême doet hij zijn Zweedse trui met hertjesmotief uit.

 2. Vrede

  Ik probeer meestal juist niet negatief te zijn maar Tom Egbers kan ik echt niet positief over zijn.
  Dat er geen betere presentatoren te vinden zijn is ongelooflijk. Er zit totaal geen vuur in deze man,geen pit. Saai, eentonig en zelfs zijn stem is slaapverwekkend.

 3. Regina

  Dit zal nooit gebeuren, want er is namelijk niemand die op deze nietskunner zit te wachten!

 4. Huiskamer

  Egbers heeft zijn tijd gehad en soms lijkt het er op dat hij wat dement wordt.
  Daarnaast voor de zoveelste keer “Bord op schoot”(zo jaren 50), Video scheidsrechter verschrikkelijk (het is de moderne tijd Tom (autorace, hockey, atletiek, schaatsen enz enz enz), vergissen in namen (meerdere keren per uitzending) en steeds “Vroeger was alles beter”.
  Egbers mag meedoen op zon en feestdagen en als de rest op vakantie is.

 5. Baracuda

  Ik vind Dionne Stax lekkerder.

 6. achtmet

  Egberts? nee, presenteren kan hij niet ,totaal chaos .

 7. de Balledux

  @baracuda, leg eens uit?

 8. Corine

  Heb ooit Tom Egberts gezien dat hij zich liet vernederen door van Gaal
  Ajax had die middag flink verloren,en Tom stelde daar een vraag over aan van Gaal
  Dat viel niet in goede aarde bij kapsones-meneer van Gaal
  Heb nog nooit iemand zo zien kruipen,liefste kroop Tom onder zijn buro
  Bah bah wat was dat een vertoning
  Tom hoop dat je er van geleerd hebt,om voor niemand te kruipen
  Van Gaal was een prima trainer,maar kapsones van hier tot Tokio
  (komt beetje moeilijk uit mijn toetsenbord,maar eerlijk is eerlijk)
  Een Feyenoord-fan

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.