Claudia de Breij wil nú vrouweninvasie bij 3FM

Claudia de Breij wil dat er haast wordt gemaakt met vrouwen in de dagprogrammering van NPO 3FM. Het moet niet over een halfjaar gebeuren, zoals de radiobaas van de NPO voorstelt, maar nú. Dat geeft de VARA-ster aan in NRC. De Breij, die in 2004 de eerste en een-na-laatste vrouw was in 3FM’s Glazen Huis, vindt nú het moment. “3FM kan niet slechter scoren dan het nu doet, dus ik zou nu risico’s nemen en gaan experimenteren met veel vrouwen overdag op de zender.

De Breij maakte verschillende programma’s op 3FM en vindt het een erg conservatieve zender. “Het lijkt heel hip, popradio, maar het is heel conservatief. Dat beroemde onderzoek dat zou aantonen dat mensen vrouwenstemmen irritant vinden, dat Roosmarijn noemt, heb ik ook altijd te horen gekregen en nooit gezien.”

Ze doelt op Roosmarijn Reijmer, die een discussie teweeg heeft gebracht voor vrouwen op de radio. Net als Reijmer ging De Breij er lange tijd vanuit dat je als vrouw blij mag zijn met een plek op de radio. “Je denkt, goh ik mag me in m’n handjes knijpen dat mensen míj niet irritant vinden.”

Tot ik dacht: iedereen komt toch uit iemand met een vrouwenstem? Iedereen is in slaap gezongen door vrouwenstemmen, minstens de helft van de wereldbevolking wordt verliefd op mensen met vrouwenstemmen. Wat een leugen is dat.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen