Claudia de Breij wil nú vrouweninvasie bij 3FM

Geplaatst op do 29 jun 2017 om 16:00

Claudia de Breij wil dat er haast wordt gemaakt met vrouwen in de dagprogrammering van NPO 3FM. Het moet niet over een halfjaar gebeuren, zoals de radiobaas van de NPO voorstelt, maar nú. Dat geeft de VARA-ster aan in NRC. De Breij, die in 2004 de eerste en een-na-laatste vrouw was in 3FM’s Glazen Huis, vindt nú het moment. “3FM kan niet slechter scoren dan het nu doet, dus ik zou nu risico’s nemen en gaan experimenteren met veel vrouwen overdag op de zender.

De Breij maakte verschillende programma’s op 3FM en vindt het een erg conservatieve zender. “Het lijkt heel hip, popradio, maar het is heel conservatief. Dat beroemde onderzoek dat zou aantonen dat mensen vrouwenstemmen irritant vinden, dat Roosmarijn noemt, heb ik ook altijd te horen gekregen en nooit gezien.”

Ze doelt op Roosmarijn Reijmer, die een discussie teweeg heeft gebracht voor vrouwen op de radio. Net als Reijmer ging De Breij er lange tijd vanuit dat je als vrouw blij mag zijn met een plek op de radio. “Je denkt, goh ik mag me in m’n handjes knijpen dat mensen míj niet irritant vinden.”

Tot ik dacht: iedereen komt toch uit iemand met een vrouwenstem? Iedereen is in slaap gezongen door vrouwenstemmen, minstens de helft van de wereldbevolking wordt verliefd op mensen met vrouwenstemmen. Wat een leugen is dat.

Foto: VARA
37 Reacties op “Claudia de Breij wil nú vrouweninvasie bij 3FM”


 1. Anton

  Radio 538 is marktleider zónder vrouwelijke dj’s, wie doet de rekensom?

 2. Joes

  Claudia heeft gelijk. Wij willen vrouwen!

 3. KIP

  En hiphop eruit .

 4. anonymous

  Ik ben zelf vrouw maar luister niet graag naar vrouwen op de radio.
  Meer vrouwen gaat 3FM luisteraars kosten , blijft er helemaal
  niets van de zender over.

 5. Fox Mulder

  Ik wil ook graag heel veel vrouwen op de PO radiozenders. Vooral op 3FM. Heel goed voor de cijfers toch? ;-)

 6. Gupje

  Gaan al die van het talent barstende radiovrouwen, met hun grenzeloze kennis van muziek en absoluut niet irritante stemmen, dan ook conform de 3FM-filosofie non-stop oude liedjes van Kensington afwisselen met nieuwe liedjes van Kensington?

 7. Remi

  M’n collega’s en ik, we hebben het vandaag weer acht uren moeten aanhoren.
  3FM … vandaag dus gewoon weer Dua Lipa, Bastille, en de rest van dat memory-stickje dat ze plichtmatig elke vier uur afdraaien. Dag in, dag uit.

  Ga zo door 3FM … elke maand genieten we, wanneer de nieuwe luistercijfertjes bekend worden ;)

 8. Gonzo

  Krijgen we dat weer, binnenkort zwarte vrouwen zeker, want dan klopt wit ook niet meer enz enz

 9. Alex

  Geforceerd dingen doen werkt het beste, lees de geschiedenis erop na…

 10. Jubbetje

  En Claudia de Brey liever niet meer op tv.

 11. Goenafunt

  vrouwenstemmen… er zitten er goeie bij maar over het algemeen – nee merci

 12. Jan Maarten

  Hoorde een tijdje geleden met regelmaat een heel goede vrouw bij radio West, doet ook tv daar. Leuke meid, goeie stem! Jet of Jetty heet ze geloof ik. Die kan zo door naar landelijk.

 13. anoniem

  Tja, Nederlandse vrouwen worden al jaren achter gesteld. En helaas vallen ze vaak ook op vrouwonvriendelijke types…

  Maar het waren toch alleen de moslimlanden waar dit speelt? :-)

 14. Ano

  Jankwijf

 15. Eduard

  Nederlandse vrouwen vallen vaak op vrouwonvriendelijke types? Wat is dat voor dwaze, ongestaafde, door jou gefabriceerde nonsens?

 16. ERwin

  Er moeten goede deejays op 3FM komen punt.
  Als dat een of meer vrouw(en) is/zijn … PRIMA !!
  Maar niet omdat het een vrouw is.
  Kwaliteit daar gaat het om.

 17. ziezo

  @Anoniem

  Nederlandse vrouwen vallen vooral op mannen met veel geld, kijk maar naar bv. Ruud Gullit die is door zijn exen volledig leeggetrokken, financieel gezien.

 18. anoniem

  @ziezo: Dat is ook al een tijdje mijn opvatting. Maar ik heb de hoop nog niet opgegeven dat in ons landje ook leuke meiden wonen.. :-)

 19. Tessa

  Ik wil ook meer vrouwen, negers en downies op de radio!!!

 20. anoniem

  @Tessa: Negers is niet zo’n vriendelijke benaming voor mensen die een andere huidskleur hebben dan ons snelverbrandende hollanders.. :-P

 21. Roosmarijn

  Meer vrouwen op de radio! Meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven! Meer vrouwen op plekken die hoogopgeleide en / of veel media-aandacht genietende vrouwen ambiëren, ongeacht hun kunde! Meer negers op tv! Sowieso meer negers! Meer verstandelijk gehandicapten aan de slag als hoogleraar! Meer blinden als video-scheidsrechter! Meer blanke mannen aan de galg!!

 22. Roosmarijn

  Oja, en vooral veel meer hysterie! Dát is wat dit middeleeuwse land waar vrouwen minder rechten hebben dan varkens (echt waar!) nodig heeft!

 23. Edwin

  Jij hebt evenveel recht als een varken, want bent er namelijk een.

 24. Don

  Ttss… die doos moet ook altijd wat zeggen al heeft ze niets te vertellen! :-(

 25. Calvijn

  Het wordt eens tijd dat er jongeren worden aangetrokken door jongerenzender 3FM. Roosmarijn Reijmer is al 37, en ziet eruit als 48. Tijd voor vernieuwing! Weg met die dinosaurus!

 26. Kaaskijker

  Oh God, wat mis ik Gerard Ekdom. En humor én verstand van muziek zonder interessantdoenerij. Vrouwen zijn welkom op de radio maar geen invasie graag. Niet iedereen kan radio maken. Ik ook niet! Okay, ik kan het 1 dagje faken met leuk doen en mijn platenkastje leegdraaien maar langer ook niet. Je ziet toch ook aan radioamateurs (piraten) dat écht radio maken op de landelijke FM effe wat anders is.

 27. Kaaskijker

  Nogmaals, trek die Steven Brunswijk aan. Ook wel bekend als Braboneger. Die jongenman is wat rechtsig maar heeft overduidelijk humor en charisma. Zet daar een wat ervaren linksige DJ met muziekkennis als Frank van der Linde naast en je hebt een gouden koppel. Iedere dag dynamiek verzekerd.

 28. Kaaskijker

  *Frank van der Lende.

 29. CP

  Ik wil ook wel eens wat.

 30. Gerard

  Beau van Erven Dorens, en hem dan weer censuurvrije talkradio laten maken zoals in het begin van zijn carrière.

 31. Meneer Kaktus

  Mark van den Akker!

 32. sjaak

  Heel veel seksistisch geleuter hier. My god: open je ogen. Nederland wordt grotendeels overheersd door mannen. In het bedrijfsleven, in de media (ja, radio incluis), in de politiek. Nog niet zo heel lang geleden hadden vrouwen nog geen stemrecht. Kwalitatieve vrouwelijke DJ’s, politici, managers enz. enz. krijg je pas als je ze actief aanneemt. Wie zeurt dat als je alleen op kwaliteit selecteert je toch vaker bij mannen uitkomt kletst uit zijn (of haar!) nek. Vrouwen hebben nu eenmaal een inhaalsslag te maken in een land dat eeuwen werd geregeerd door mannen en waar vrouwen werden kleingehouden. We zijn hier niet Turkmenistan, maar een beschaafd, vooruitstrevend land. Laat dat dan ook zien.

 33. Joris Mul

  Ook ik ben een lesbische pot. Maar moet je dan meteen op de radio? Wat een rare druif is die Breidoos. Kan ze niet gewoon bessenjam gaan koken? Past beter bij dat zure Bekkie. Fijn weekend, ik word weer misselijk.

 34. RNI

  Wanneer wordt deze flut staats zender eens uit de ether gehaald?

 35. West, voor de belg de kaaskop

  kijkcijfers vallen zeker weer tegen voor RTL??? Dus daarom weer zo laat geplaatst

 36. frans

  Meer Brabanders moeten op de radio

 37. Robert

  Kappen met dat hele 3 FM, dat zal ze leren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.