NPO gaat meer investeren in onderzoeksjournalistiek

De NPO gaat in 2018 meer investeren in onderzoeksjournalistiek. Er komen diverse nieuwe initiatieven aan. Dat zegt Jurre Bosman, radiobaas van de NPO, in reactie op berichtgeving in de Volkskrant. Bosman ontkent dat onderzoeksjournalistiek sneuvelt bij de NPO. “Onderzoeksjournalistiek en actualiteiten zijn voor de publieke radio van levensbelang. We gaan hier volgend jaar dan ook meer in investeren door ruimte te bieden aan nieuwe initiatieven van omroepen“, zegt hij.

Deze initiatieven zullen allemaal zijn op het gebied van onderzoeksjournalistiek, zegt hij. “Zowel op de radio als online. We praten voortdurend met de omroepen over de voortgang van alle programma’s, dus ook bestaande onderzoeksprogramma’s.”

De NPO vindt kwaliteit belangrijker dan het blijven hangen in tradities. “We willen een slag maken in kwaliteit en impact. Het is nog voorbarig om te zeggen dat bepaalde programma’s minder uitzendtijd of budget krijgen. Dat is het gesprek dat we nu voeren.”

Na de zomer hakken we knopen over door over de programmering van NPO Radio 1. Het staat voor ons buiten kijf dat onderzoeksjournalistiek en actualiteit een zeer prominente plek houden.

Eerder vandaag werd bekend dat de Radio 1-programma’s Argos en Reporter hun zendtijd moeten gaan delen. Aangezien de NPO al een tijdje niet heeft geblunderd en ze vorige week zelfs de financiële planning van Matthijs van Nieuwkerk in de war heeft geschopt, moest het NPO-bashen er weer even uit bij iedereen.

Critici als Claudia de Breij riepen verontwaardigd dat Radio 1 natuurlijk meer ruimte wil om liedjes uit te zenden (‘want dat is er nog niet’), maar dat is een beetje flauw, vindt Radio 1-ster Jurgen van den Berg. “Te makkelijk Claudia.

Lees ook: ‘Op wie zijn we vandaag weer allemaal boos? De NPO!’ (vanochtend)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen