NPO gaat meer investeren in onderzoeksjournalistiek

Geplaatst op Thu 15 Jun 2017 om 14:15

De NPO gaat in 2018 meer investeren in onderzoeksjournalistiek. Er komen diverse nieuwe initiatieven aan. Dat zegt Jurre Bosman, radiobaas van de NPO, in reactie op berichtgeving in de Volkskrant. Bosman ontkent dat onderzoeksjournalistiek sneuvelt bij de NPO. “Onderzoeksjournalistiek en actualiteiten zijn voor de publieke radio van levensbelang. We gaan hier volgend jaar dan ook meer in investeren door ruimte te bieden aan nieuwe initiatieven van omroepen“, zegt hij.

Deze initiatieven zullen allemaal zijn op het gebied van onderzoeksjournalistiek, zegt hij. “Zowel op de radio als online. We praten voortdurend met de omroepen over de voortgang van alle programma’s, dus ook bestaande onderzoeksprogramma’s.”

De NPO vindt kwaliteit belangrijker dan het blijven hangen in tradities. “We willen een slag maken in kwaliteit en impact. Het is nog voorbarig om te zeggen dat bepaalde programma’s minder uitzendtijd of budget krijgen. Dat is het gesprek dat we nu voeren.”

Na de zomer hakken we knopen over door over de programmering van NPO Radio 1. Het staat voor ons buiten kijf dat onderzoeksjournalistiek en actualiteit een zeer prominente plek houden.

Eerder vandaag werd bekend dat de Radio 1-programma’s Argos en Reporter hun zendtijd moeten gaan delen. Aangezien de NPO al een tijdje niet heeft geblunderd en ze vorige week zelfs de financiële planning van Matthijs van Nieuwkerk in de war heeft geschopt, moest het NPO-bashen er weer even uit bij iedereen.

Critici als Claudia de Breij riepen verontwaardigd dat Radio 1 natuurlijk meer ruimte wil om liedjes uit te zenden (‘want dat is er nog niet’), maar dat is een beetje flauw, vindt Radio 1-ster Jurgen van den Berg. “Te makkelijk Claudia.

Lees ook: ‘Op wie zijn we vandaag weer allemaal boos? De NPO!’ (vanochtend)

Foto: NPO
7 Reacties op “NPO gaat meer investeren in onderzoeksjournalistiek”


 1. Wolf

  rot maar op .

 2. Ron

  Met muziek op Radio 1 moeten ze sowieso kappen! Echt een wegschakel moment. Dat doet BNR dan wel weer goed.

 3. mix

  Misschien kan Bosman zich beter eerst buigen over 3FM i.p.v. Radio 1.

 4. Otto Groeneveld

  Onderzoeksjournalistiek bij NPO?.. Waarschijnlijk gaat dat over de penningmeester van de plaatselijke voetclub die gefraudeerd heeft. Over corruptie bij Justitie of politie of de enorme corruptie onder rechters zal maar geen aandacht aan besteed worden. Of de miljarden subsidies die in criminele zakken verdwijnt, zullen we het maar niet over hebben, veel te eng.
  Of …. laat ook maar, door de mand gevallen als wegkijkers zouden zich zelfs geen journalist mogen noemen.

 5. prachtig

  Top dat willen we zien. Dan nog meer wetenschap er bij en de NPO is niet meer te verslaan :)

 6. Joost

  @Ron Bij BNR draaien ze in plaats van muziek om de 15 minuten reclames. Puur om de tijd op te vullen. Dan hoor ik toch liever muziek.

 7. Luuk

  BNR zelfde puinhoop en wegkijkers als NPO

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.