Hans Beerekamp stopt als tv-recensent NRC

Hans Beerekamp stopt als tv-recensent van NRC Handelsblad. Zijn column Zap stopt na veertien jaar vanwege gezondheidsproblemen. Dat heeft de krant vandaag bekendgemaakt. Begin juli verschijnt de laatste Zap van de hand van Beerekamp. “In de maanden juli en augustus wordt de televisierubriek overgenomen door een aantal vervangers. Na de zomer is de hoofdredactie van plan om een nieuwe televisiecolumnist te benoemen“, laat het dagblad vandaag weten.

Beerekamp is volgens NRC Handelsblad uitgegroeid tot ‘de meest gezaghebbende televisiecriticus van Nederland’. “De rubriek is, ook online, een van de meest gelezen en gewaardeerde rubrieken van de krant.

Straks gaat Beerekamp een wekelijks column schrijven. “In de maanden juli en augustus wordt de televisierubriek overgenomen door een aantal vervangers. Na de zomer is de hoofdredactie van plan om een nieuwe televisiecolumnist te benoemen.

De columnist benadrukt op Twitter dat het om een eigen keuze gaat. “Eigen keuze, op medisch advies tegen het elke nacht werken. Ben niet ziek hoor, maar moet wel uitkijken.

Eerder stopten ook al tv-recensent Jean Pierre Geelen van de Volkskrant en Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf. Daarmee wordt Angela de Jong van het AD definitief de bekendste tv-recensent van het land.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen